Χατζηλοΐζου, Λουκαράκης, Καραμάνος

28η Οκτωβρίου 2006, Αγιος Νικόλαος

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε το Σάββατο (28/10) η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, στη πρωτεύουσα του στον Νομού Λασιθίου ¶γιο Νικόλαο.
Το πρωί εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου, παρόντων των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  δασκάλα Μαρία Πρατσίνη η οποία αναφέρθηκε στην ημέρα λέγοντας ότι η Ελλάδα είχε να αντιτάξει στη τρομερή δύναμη του εχθρού την ευψυχία των παιδιών της. Τα πολεμικά δεδομένα του εχθρού τα αντιμετώπισε η ευστροφία του νου, η πρωτοβουία του ατόμου και το πνεύμα της θυσίας των Ελλήνων.

Αγημα της Αεροπορίας

28η Οκτωβρίου 2006, Αγιος Νικόλαος

Στη συνέχεια στο μνημείο των πεσόντων την κεντρική πλατεία της πόλης, εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και στη αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε η παρέλαση ενώπιον του Γενικού Γρμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ανδρέα Καραμάνου, που εκπροσώπησε τη κυβέρνηση, του Νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη, του απερχόμενου Δημάρχου Αγίου Νικολάου Γιάννη Λουκαράκη και του νέου Δημάρχου Δημήτρη Κουνενάκη, καθώς και του Δημάρχου Αγίου Δομετίου Κύπρου κ. Χατζηλοΐζου και ων λοιπών επισήμων.

Από τη παρέλαση

28η Οκτωβρίου 2006, Αγιος Νικόλαος

Παρέλασαν Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια της πόλης, αλλά και πρόσκοποι, οδηγοί, τμήματα με παραδοσιακές στολές και τέλος το άγημα της αεροπορίας.

Τιμές απέδωσαν, άγημα της αεροπορίας, οι πρόσκοποι και οδηγοί καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου, Αγίου Νικολάου.

Αν και υπήρξε ο φόβος ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, θα προκαλούσε αντιδράσεις, το μόνο που καταγράφεται ήταν οτι ο Γ.Γ., παρ’ ότι κατέθεσε πρώτος στεφάνι, δεν χειροκροτήθηκε από κανέναν σε αντίθεση με όλους όσους ακολούθησαν.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: