Δ.Σ. Αγίου Νικολάου 29.11Υπό την προεδρία του Πανίκου Καρατσή, συνεδρίασε την Τετάρτη (29/11) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις αυτής της θητείας, ίως στη τελευταία. ΚατΆ αρχήν ο Δήμαρχος Γιάννης Λουκαράκης, ενημέρωσε το σώμα για τα εγκαίνια του κτιρίου του ΤΕΙ στα Λακώνια, τα οποία θα γίνουν στις 6 Δεκεμβρίου.

 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Δατσέρης, εξέφρασε μια διαφορετική άποψη για την διεκδίκηση ανωτάτων σχολών. Θα πρέπει, όπως είπε, να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να κοιτάξουμε περισσότερο το μέλλον του Δήμου Αγίου Νικολάου, διότι εάν ενοχλήσουμε το αρμόδιο Υπουργείο, μάλλον προβλήματα θα δημιουργήσουμε. ΚατΆ άλλους θα πρέπει να είμαστε αρκετά δυναμικοί ώστε να πάρει διαστάσεις η διεκδίκηση και να ασχοληθούν και άλλα Μέσα Ενημέρωσης, πέρα από τα στενά όρια της περιοχής. Όσον αφορά στο Εφετείο, η διεκδίκηση μας θα πρέπει να αφορά στην ίδρυση του στη Νεάπολη.
 
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ζήτησε κάποια να τοποθετηθεί η θέση του, χωρίς καταγραφή και δημοσιοποίηση. Κανείς δεν γνωρίζει τις σκέψεις και κινήσεις της νυν δημοτικής αρχής αφού δεν ζητήθηκε ενημέρωσε. Για τον λόγο δεν προσήλθε στη συγκέντρωση που προκάλεσε ο Σύγχρονος Δήμος, αλλά έστειλε τη συγκριμένη επιστολή. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απΆ ότι φαίνεται, αφού είχαμε όλοι συμφωνήσει για τη μη διάσπαση του Πανεπιστημίου. Είναι ένα σφάλμα που δεν ανατρέπεται πλέον εύκολα. Όσον αφορά στο θέμα του Εφετείου Κρήτης, θα πρέπει να το διαχειριστεί η επόμενη Δημοτική Αρχή, κατέληξε ο Δήμαρχος.
 
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
 
Προτάθηκε η αναπροσαρμογή των τελών κθαριότητας κατά 5%, λόγω αναπροσαρμογής αρκετών τιμών λόγω πληθωρισμού. Κατά τον αντιδήμαρχο Σίφη Τζανόπουλο, η υπηρεσία καθαριότητας έχει επωμιστεί με την μισθοδοσία και άλλων, ξένων προς το αντικείμενο εργατών. Ακόμα, η υπηρεσία καθαριότητας αναλαμβάνει και άλλα καθήκοντα, πέα από τη καθαριότητα. Επιπροσθέτως, το Λιμενικό Ταμείο, πληρώνει ελάχιστα στο Δήμο σε σχέση με τον χώρο που καθαρίζει ο Δήμος και η νέα Δημοτική αρχή θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία. Ο αντιδήμαρχος θεωρεί ότι θα πρέπει να μην υπάρξει αύξηση των τελών για την ώρα, αλλ από την επόμενη χρονιά.
 
Ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, πήρε το λόγο, εξέφρασε τις σκέψεις του για την καθαριότητα αφού μια τυχόν αύξηση αφορά πλέον τη νέα τετραετία. Ζήτησε στρογγυλοποίηση προς τα πάνω των τιμών, με την πρόταση να γίνουν τρεις ζώνες εξυπηρέτησης. Η σκέψη είναι να εφαρμοστούν πολλαπλές κατηγορίες τιμολογίων για τα απορρίμματα, σε σχέση με τους εξυπηρετούμενους. Τελικά, παρά το αίτημα του να εγκριθεί η αύξηση με πολιτική ευθύνη του ιδίου, το δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην αυξηθύν τα τέλη καθαριότητας, δεσμεύοντας τη νέα δημοτική αρχή για έναν χρόνο.
 
Για τη ζημιά που έγινε στον χώρο των παλαιοντολογικών ευρημάτων στο οροπέδιο Καθαρού, εκφράστηκε η αντίρρηση ότι το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής δεν έχει καμία νομική ισχύ και άρα θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος. Κατά τον τοπικό σύμβουλο κ. Αφορδακό, η όλη μεθόδευση είναι ατυχής και θα πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος του συγκεκριμένου κτηνοτρόφου στο Οροπέδιο για τα επόμενα τρία χρόνια και να επιβληθεί πρόστιμο σε περίπτωση υοτροπής.
 
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου δεν είχε στείλει τελικά το έγγραφο του Δήμου για το συμβάν στον εισαγγελέα γιατί δέχτηκε απειλές και προτίμησε να το κρατήσει στο συρτάρι του. Το δημοτικό συμβούλιο πάντως δεν υπερασπίτηκε τον πρόεδρο. Τελικά εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η τάξη στο συγκεκριμένο σημείο και να διαφυλαχτούν τα παλαιοντολογικά ευρήματα.
 
Κατά τα άλλα:
Εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Έξω Λακωνίων για να αναλάβει τα έξοδα για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΤΕΙ στα Φουρνιά στις 6 Δεκεμβρίου. Παρελήφθη η μελέτη αξιολόγησης γεωτεχνικών συνθηκών για τον παρακαμπτήριο δρόμο ριτσάς – Καθαρού.
 
Και πολλά θέματα αναβλήθηκαν για διάφορους λόγους.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: