Από την απονομήΤους αριστούχους μαθητές της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, βράβευσε την Τετάρτη (29/12) ο Δήμος Αγίου Νικολάου .

Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, απένειμαν τα χρηματικά βραβεία στους μαθητές που βρέθηκαν εκεί μετά την σχετική πρόσκληση.

Πρόκειται για τους:

Αποστολάκη Φωτεινή, Βιδιαδάκη Μαρία, Γωνιωτάκη Παγώνα, Διαλυνά Ιωάννα, Καμπανού Ιωάννα, Κουλουγουσίδη Εμμανουήλ, Λιανουδάκη Εμμανουήλ, Λυράκη Εμμανουήλ, Μασσάρου Emily – Ross – Μαίρη, Τζανάκη Ειρήνη, Χατζάκη Ιωάννη και Χατζάκη Ειρήνη.

Στη συνέχεια συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Υπό την προεδρεία του Θεμιστοκλή Χαλκιαδάκη.

Ορισμένα από τα θέματα που ετέθησαν προ ημερήσιας διάταξης, έχουν να κάνουν με πιεστικά προβλήματα των ημερών, όπως η επαναλειτουργία του Πυρηνελαιουργείου της Ρούσσος ΑΒΕΤΕ στον Αλμυρό, η έλλειψη αστυνόμευσης μέσα στη πόλη του Αγίου Νικολάου, αλλά και θέματα τσιμεντοστρώσεων σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για ότι πήρε ο Δήμος από το πλεόνασμα του ΠΕΠ Κρήτης και για τη συνάντηση που έγινε στη Χερσόνησο για το φράγμα Αποσελέμη.

Όσον αφορά στο πυρηνελαιουργείο, ο δήμαρχος δήλωσε αδυναμία, ζητώντας από τους περιοίκους του εργστασίου να προσκομίσουν ιατρικά πιστοποιητικά για τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί, για να παρέμβει.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εξετάσει τη δυνατότητα δανεισμού για την αγορά της γης για την παράκαμψη της Ελούντας.

Επέφερε αλλγές στο πρόγραμμα ΣΑΤΑ 2004 και ενέκρινε περιβαλλοντικούς όρους μιας σειρά επιχειρήσεων της περιοχής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos