6.000.000 ευρώ για ενίσχυση κοιλαδογέφυρας Χαμεζίου
Χαμέζι, η γέφυρα στο βάθος

Μετά από απόφαση του Υπουργού υποδομών μεταφορών και δικτύων Χρήστου Σπίρτζη στις 3/10/2016 εγκρίνεται κονδύλι 6.000.000 ευρώ προς τον Ο.Α.Κ. Α.Ε. για την ενίσχυση ανωδομής υφιστάμενης κοιλαδογέφυρας Χαμεζίου.

Πρόκειται για τη τελευταία προσθήκη η μάλλον επιδιόρθωση των κατασκευαστικών ατελειών της γέφυρας πριν δοθεί στη κυκλοφορία, εφ’ όσον οι ειδικοί που την είδαν απεφάνθησαν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε σχέση με την αρχική μελέτη και απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέροντα όλα όσα κατέγραψαν οι τεχνικοί που επιθεώρησαν το έργο και τι απαιτείται για την ενίσχυση κοιλαδογέφυρας.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Ο.Α.Κ. Δημήτρης Κουνενάκης, όλες οι διαδικασίες, δηλ, δημοπράτηση, κατασκευή και αποπληρωμή πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες, λόγω των χρονικών ορίων που θέτουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, οπότε αρχές του 2017 το τμήμα του δρόμου Αυχήν Αγκαθιάς  – Χαμέζι – Σητεία, θα δοθεί στη κυκλοφορία σχεδόν 10 χρόνια μετά την έναρξη κατασκευής του.

Η απόφαση του υπουργού

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: