Δήμαρχοι, Σητείας, Ιεράπετρας, ΝεάποληςΣυνεδρίασε τη Τρίτη (6/9) η ΤΕΔΚ Λασιθίου. Βασικό θέμα που απασχόλησε τους δημάρχους είναι το μέλλον και η βιωσιμότητα των κοινοτικών προγραμμάτων, όπως του «Βοήθεια στο Σπίτι» και η επαγγελματική οριστικ αποκατάσταση των ωφελούμενων εργαζομένων. Όλοι συμφώνησαν ομόφωνα, την αδυναμία των δήμων να στηρίξουν οικονομικά τα προγράμματα και πως η μόνη λύση είναι το κράτος να μεταφέρει τους πόρους και να χρηματοδοτήσει τους δήμους. Για αυτό θα χρειαστεί να κρατήσουν όλοι ενιαία στάση και να μείνουν μακριά από συμφέροντα και κομματισμούς.
«Η τοπική αυτοδιοίκηση πραγματικά αγωνιά για το μέλλον αυτών των προγραμμάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Νεαπόλεως και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νίκος Καστρινάκης, ενώ ο δήμαρχος Ιτάνου Γιάννης Περάκης συμπλήρωσε «να αναδειχτεί η αναγκαιότητα του Θεσμού για να αναγκαστεί η πολιτεία να βοηθήσει».
«Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεχίσει τα κοινωνικά προγράμματα, όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α και γι΄αυτό το λόγο πήρε την απόφαση στήριξης και συνέχισής τους», δήλωσε σήμερα από το Φουρνέ του Δήμου Μουσούρων ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας κατά τα εγκαίνια του ιατρείου της περιοχής.
 
Εν τω μεταξύ τη διαβεβαίωση ότι θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όσες συμβάσεις μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και αφορούν σχολικούς φύλακες και άτομα με ειδικές ανάγκες απέσπασε το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών.
Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, είπε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρις Κουκουλόπουλος, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό «θα αποτελέσει μεγάλη δικαίωση για έναν αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια γι’ αυτές τις δύο κατηγορίες». Από την πλευρά ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της και θα τις εκτελέσει στο ακέραιο» μετά τη συζήτηση με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ για την αποσαφήνιση των λεπτομερειών για το θέμα των λεγόμενων «μεταφερόμενων» αρμοδιοτήτων.

Δήμαρχοι, Μακρύ Γιαλού, ΙτάνουΤέλος τα μέλη της ΤΕΔΚ Λασιθίου συζήτησαν και για τη δημιουργία σφαγείου, που θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ιεράπετρας και Σητείας.
Συμφωνήθηκε να αναλάβει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Χριστοφακάκης, την πρωτοβυλία συνάντησης μεταξύ των ενδιαφερόμενων δήμων και της διεύθυνσης Κτηνιατρικής για να βρεθεί το κατάλληλο μέρος.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι τα Προγράμματα Κοινωνικής Υποστήριξης θα συνεχιστούν μετέφερε το απόγευμα της Τρίτης (6/9) ο Γ.Γ. της Πριφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας κατά τη συνάντηση που είχε, στα γραφεία της Περιφέρειας, για το συγκεκριμένο θέμα, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Γ. Σκουλατάκη και Εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων. Όπως γνωρίζετε, τόνισε στις δηλώσεις του ο Γ.Γ, έχει ανακοινωθεί από το πρωί η απόφαση της κυβέρνησης να συνεχιστούν τα Κοινωνικά Προγράμματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι λοιπόν ενημέρωσα και τη συντονιστική επιτροπή και το Εργατικό Κέντρο ότι τα Προγράμματα συνεχίζονται και η διαφορά που προκύπτει, το κόστος τους, προς το παρόν, θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους. Αυτό που μετράει, προσέθεσε, είναι ότι από τη μία πλευρά οι εργαζόμενοι διασφαλίζουν την εργασία τους αλλά και από την άλλη, πράγμα που θεωρώ ότι είναι το κυριότερο, ο πολίτης συνεχίζει να απολαμβάνει τα οφέλη αυτών των προγραμμάτων.

Σχετικοί δικτυακοί τόποι:

ΚΕΔΚΕ

Περιφέρεια Κρήτης

Υπουργείο απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας

Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: