πρώην δήμος ΝεάποληςΕξελίξεις είχαμε μέσα στην ημέρα, (Τρίτη 2/9), όσον αφορά στην υπόθεση του ελλείμματος του πρώην δήμου Νεάπολης. Η ανακρίτρια Λασιθίου που χειρίζεται την υπόθεση, απήγγειλε κατηγορίες κατά του πρώην δημάρχου Νεάπολης και πρώην (πλέον) αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και του τότε υπεύθυνου των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, εγγύηση 30.000 ευρώ ο κ. Καστρινάκης και 5.000 Ευρώ ο πρώην προϊστάμενος.

Το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, έκανε δεκτή τη παραίτηση Καστρινάκη η οποία είχε ήδη υποβληθεί μερικές μέρες πριν:

Νίκος ΚαστρινάκηςΈγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Νίκου Καστρινάκη. Ο κ. Καστρινάκης υπέβαλλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας αλλά και για να μπορεί να υπερασπιστεί ελεύθερα τον εαυτό του απαλλαγμένος από κάθε θεσμική ιδιότητα. Με την έγγραφη παραίτηση του ο κ. Καστρινάκης δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την τελική κρίση.
Η διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Καστρινάκη σύμφωνα με τον νόμο θα κινηθούν άμεσα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, θα προέλθει από εκλογική διαδικασία μέσα στον συνδυασμό, με υποψηφίους τους: Γιάννη Γουλιδάκη, Μανώλη Κλώντζα, Νεκτάριο Φυγετάκη και Πελαγία Πετράκη.

Άλλοι δύο της υπόθεσης παρουσιάζονται ενώπιον της ανακρίτριας τη Τετάρτη (4/).

Η πρώην ειδική ταμίας, θα παρουσιαστεί τελικά μετά και από άλλη μια αναβολή ενώπιον της ανακρίτριας τη Πέμπτη (5/9). {jcomments on}

Και το τελευταίο πρόσωπο της υπόθεσης, απολογείται τη Παρασκευή (6/9)

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: