στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου

Το Αρίων

Στις 17:35 της Παρασκευής (9/1), απέπλευσε από τον Άγιο Νικόλαο, με πρώτο σταθμό τη Λάρνακα και τελικό προορισμό τη Γάζα, το πλοίο Αρίων, φορτωμένο με φάρμακα που προσέφεραν τα τέσσερα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, αλλά και πλήθος ανώνυμων πολιτών που έδωσαν από το υστέρημα τους αγοράζοντας κάποιες ποσότητες φαρμάκων τα οποία στη συνέχεια έφεραν στο σκάφος, που ήταν για μερικές μέρες ελλιμενισμένο στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου.

Στο σκάφος που αγοράστηκε από τον οργανισμό Free Gaza, έγιναν όλες οι απαραίτητες μετατροπές και προσθήκες, κυρίως συστημάτων επικοινωνιών και διάσωσης, για να μπορεί τα ταξιδέψει με ασφάλεια στη Μεσόγειο. Οι διαδικασίες κράτησαν αρκετές μέρες και μετά από αλλεπάλληλες αναβολές το σκάφος απέπλευσε με καπετάνιο τον Γιώργη Κλώντζα, του οποίου είναι το τρίτο ταξίδι με την Free Gaza, για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και Αγιονικολιώτες ναύτες, που θέλησαν να συμμετάσχουν ως πλήρωμα για το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού, τουλάχιστον.

ο Γιώργος Κλώντζας, τρίτος από αριστερά

Το πλήρωμα του Αρίων

Το ταξίδι μέχρι τη Λάρνακα κρατάει περίπου 40 ώρες με το συγκεκριμένο σκάφος. Στη συνέχεια εκεί θα φορτωθούν και άλλα φάρμακα και θα αποφασιστεί ποιοι θα επιβιβαστούν στο σκάφος για τη προσπάθεια προσέγγισης στη Γάζα.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: