Code+Create, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως κύκλος μαθημάτων του προγράμματος Code+Create, διάρκειας δύο μηνών, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση στη δημιουργία ιστοσελίδων (front-end web design & development) σε νέους που κατοικούν στην Ελλάδα.

Η δράση Code + Create αφορά στη βιωματική κατάρτιση νέων, ανεξαρτήτως καταγωγής, σε ψηφιακές δεξιότητες. Πραγματοποιείται από την άνοιξη του 2017, αρχικά σε συνεργασία με το FCA και πλέον με τη στήριξη του IOCC και της Αποστολής.

Υποβλήθηκαν περισσότερες από 200 αιτήσεις, επιλέχθηκαν 40 ηλικίας 18-35 με κατοικία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ, όπως κάθε φορά, προτεραιότητα δόθηκε στους ανέργους.

Με διαδικτυακές συναντήσεις τέσσερις φορές την εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στο αγγλόφωνο πρόγραμμα εκπαιδεύτηκαν σε επαγγελματικά εργαλεία του κλάδου βασισμένα σε ανοιχτές τεχνολογίες.

Με βάση τα κριτήρια ολοκλήρωσης του μαθήματος, οι συμμετέχοντες έλαβαν στο τέλος του κύκλου διεθνώς αναγνωρισμένα Open Badges για την πιστοποίηση των δεξιοτήτων τους, όπως και πιστοποιητικά παρακολούθησης από την ΕΕΛΛΑΚ.

Για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες κλήθηκαν επίσης να δημιουργήσουν επαγγελματικών προδιαγραφών δείγματα της δουλειάς τους ( δείτε εδώ, εδώ και εδώ μερικές από τις εργασίες τους)  τα οποία και δημοσίευσαν για να ενισχύσουν το εργασιακό τους προφίλ.

Στους επόμενους μήνες θα υπάρχει επίσης δυνατότητα πρακτικής άσκησης με αμοιβή σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες που ξεχώρισαν στη διάρκεια του κύκλου και επιθυμούν να εξειδικευτούν στο αντικείμενο.

Όλο τα εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί για τη δράση είναι στα αγγλικά & ελληνικά και διατίθεται με ανοιχτές άδειες χωρίς χρέωση στο ηλεκτρονικό σύστημα μάθησης (Moodle elearn.ellak.gr). Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί μαθήματα όπως Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Υπολογιστών, σχεδιασμός ιστοσελίδων και δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, εισαγωγή στην εκτύπωση 3D, ρομποτική και εφαρμογές IoT, εισαγωγικός προγραμματισμός Python και εξοικείωση με εφαρμογές γραφείου. Κάθε εκπαιδευόμενος που ολοκληρώνει με επιτυχία τα κριτήρια του κάθε μαθήματος λαμβάνει πιστοποιητικό και openbadge.

Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει το φθινόπωρο με την ίδια θεματολογία. Η διαδικασία αιτήσεων θα ανακοινωθεί στο https://edu.ellak.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της δράσης Code+Create.


Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν στο https://eellak.ellak.gr/code-create/.

____

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 31 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos