κάπω έτσι θα δείχνει μετά την κατασκευήΕργολαβική σύμβαση υπεγράφη  τη Τρίτη (17/8) ανάμεσα στο Δήμο Αγίου Νικολάου και την ανάδοχο εταιρεία ΜΑΡΜΙ Α.Ε. για ένα κρίσιμο αλλά και πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο που αφορά όλη την κοινωνία της  πόλης του  Αγίου Νικολάου. Το έργο αφορά την κατασκευή  «Προσθήκης σε έκταση και ύψος κτιρίου βρεφονηπιακού σταθμού» με προϋπολογισμό  ύψους   1.167.983€ ευρώ ενώ το κόστος του εξοπλισμού ανέρχεται στα 168.000€, το έργο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξη μήνες.

Την μελέτη  αυτή προώθησε ο  πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Νίκος Αφορδακός και την μελέτη εκπόνησε η κ. Μάρω Δαγιάντη-Αρχιτέκτονας ενώ το έργο ολοκληρώθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου όπου και υπεβλήθη με επιτυχία προς έγκριση στο ΕΣΠΑ.

«Το έργο αυτό είναι το δεύτερο του Δήμου Αγίου Νικολάου που εντάσσεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα και το υπογράφουμε με ιδιαίτερη χαρά. Ουσιαστικά το έργο αφορά την προσθήκη ορόφου στον υφιστάμενο βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας όπου είχε κριθεί απαραίτητος ο διπλασιασμός της  χωρητικότητας   για τις ανάγκες της πόλης. Ευελπιστούμε ότι εκεί θα φιλοξενούμε ακόμα 160 νήπια και βρέφη ενώ ο στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε όλες τις βρεφονηπιακές υπηρεσίες στον ίδιο χώρο. Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό υψηλής ποιότητας, το κτίριο είναι βιοκλιματικό, μοντέρνο  και λειτουργικό  ενώ η πρόσβαση στην περιοχή  θα είναι εύκολη σε συνάρτηση με τον νέο σχεδιασμό του μεγάλου περιφερειακού δρόμου που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο αλλά και με τη γέφυρα, που είναι υπό ανάθεση, που θα ενώσει τις δύο όχθες του παραποτάμιου» δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

Η λειτουργία του προστιθέμενου ορόφου χωρίζεται σε δύο ζώνες και καλύπτει 547 μ2 κλειστών χώρων και 85 μ2 ημιυπαίθριων.  Ο σχεδιασμός του κτηρίου ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Βασικό μέλημα των μελετητών ήταν η προσέγγιση της κλίμακας του παιδιού και  γιαυτό  χρησιμοποιούνται υλικά και σχήματα με αναφορές σε παραμύθια και δράκους.

Η πρώτη ζώνη του προστιθέμενου ορόφου χωρίζεται σε δύο σκέλη: α) τα βρέφη που δεν περπατάνε και β) τα βρέφη που περπατάνε ενώ η δεύτερη ζώνη αφορά τα νήπια. Οι δύο ζώνες ενώνονται εξωτερικά με ένα γεφυράκι. Προβλέπεται επίσης ανελκυστήρας αλλά και χώροι για παιδιά με αναπηρία τα οποία θα εξυπηρετούνται στο ισόγειο. Ο περιβάλλοντας χώρος του σταθμού θα φυτευτεί με πολλά δένδρα, θάμνους και λουλούδια με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα μικροκλίμα με δροσιά και ομορφιά.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos