Θρυφτή, ανεμόμετρο, ΠαπούραΣυνεδρίασε την Τρίτη 04-03-14, στην αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Χωριού, η Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής διοργάνωσης του συνεδρίου με θέμα: «Προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος: Προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού όγκου της Θρυπτής» που σχεδιάζεται να διοργανωθεί στις 3 και 4 Μαΐου, στην Ιεράπετρα (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη).

Στη συνάντηση, παραβρέθηκε εκπρόσωπος του πανκρήτιου δικτύου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία του Δ.Δ του Καββουσίου.

Έγινε μια πρώτη συζήτηση για το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου, τους εισηγητές που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν, το ωράριο του σεμιναρίου, αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκειά του. Αποφασίστηκε στην μεθεπόμενη συνάντηση της Γραμματείας να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα. Επίσης ορίστηκε οικονομικός υπεύθυνος για το συνέδριο.

Έγινε αναλυτική συζήτηση για το θέμα του ανεμολογικού ιστού που έχει τοποθετηθεί στην κορυφή Καλόγερος – Παπούρα, από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, για να λαμβάνονται ανεμολογικά δεδομένα για την σχεδιαζόμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Η γραμματεία ενημερώθηκε από τον κ. Λαγκαδινό εκπρόσωπο του δικτύου κατά των βΑΠΕ και συζητήθηκαν ορισμένα οργανωτικά ζητήματα σχετικά με την συγκέντρωση. Αποφασίστηκε να βγει ενημερωτική αφίσα, πρόσκληση που θα απευθύνεται σε όλους τους φορείς και τα ΜΜΕ για συμμετοχή,

Η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί, εκεί που βρίσκεται ο ιστός, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, στις 11:00 π.μ. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10:00 στην πλατεία του Πάνω Χωριού, στις 10:30π.μ στον οικισμό της Θρυπτής. Ο λυράρης της Ανατολικής Κρήτης, Χαρίλαος Παπαδάκης, τραγουδά στη συγκέντρωση.

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση θα διοργανωθεί την Τρίτη 11/03/14 διευρυμένη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, στις 18:30 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του Κάτω Χωριού και καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να προσέλθουν.

Προς ενημέρωση, των συμπολιτών μας, ανακοινώνουμε τους φορείς που συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και παρακαλούμε όσοι φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν στην γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής.

Φορείς που συμμετέχουν μέχρι τώρα.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Πολιτιστικοί σύλλογοι: Θρυπτής, Κάτω Χωριού, Πάνω Χωριού, Κεντριού, Βαϊνιάς, Επισκοπής, Καββουσίου, Παχιάς Άμμου, Ορεινού, Αγίου Ιωάννη, Ανατολής.

Άλλοι φορείς: Οικολογική ομάδα Ιεράπετρας, ορειβατικός σύλλογος Ιεράπετρας, ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας, μελισσοκομικός σύλλογος Λασιθίου, κυνηγετικός σύλλογος Ιεράπετρας, ομάδα δασοπυρόσβεσης Ιεράπετρας, σύλλογος ΙΣΤΟΣ, πανκρήτιο δίκτυο κατά των βΑΠΕ, οικολογική κίνηση  Μεραμβέλλου.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Δασαρχείο Λασιθίου, Δήμος Ιεράπετρας, ΓΕΩΤΕΕ Αν. Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης/ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, WWF/ Γραφείο Κρήτης, ΙΓΜΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο Λασιθίου, Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορικού Αιγαίου Ανατολικής Κρήτης- Παχιά Άμμος Ιεράπετρας, εταιρεία εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης «Ο Φοίνιξ»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos