από τη πορεία στους δρόμους του Αγίου Νικολάουαν η γη ήταν τράπεζα, θα την είχαμε σώσει αμέσως !

Αρκετές εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF αλλά και του Δήμου στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν έσβησαν τα φώτα για την “Ώρα της Γης“, διαδηλώνοντας με κεριά κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Πολίτες όλων των ηλικιών, μαζί με το σώμα Ελληνίδων οδηγών, κεριά στα χέρια και τον ήχο ενός τυμπάνου, από τη κεντρική πλατεία, περιδιάβηκαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με σβησμένα τα περισσότερα φώτα, για να καταλήξουν και πάλι στη κεντρική πλατεία και να διαλυθούν ήσυχα.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, μιλώντας με έναν φορητό τηλεβόα, απευθύνθηκε στους πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, λέγοντας ότι θα πρέπει να προσέχουμε το σπίτι μας τη γη μας, αφού την έχουμε δανειστεί ουσιαστικά από τα παιδιά μας.
Λίγο πριν το ξεκίνημα της πορείας, ο δήμαρχος απευθύνεται στο κόσμο
Από την πλευρά όσων συμμετείχαν στη διαδρομή ακούστηκαν συνθήματα όπως, αυτό με τη τράπεζα, αλλά και το περιβάλλον χρειάζεται ατομική ενέργεια, και άλλα.
Η Ελληνική συμμετοχή πάντως ήταν πρωτοφανής για το μέγεθος της χώρας, με πάνω από 360 συμμετέχοντες δήμους και 36.000 πολίτες που έσβησαν τα φώτα τους για μια ώρα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του WWF.

Δείτε επίσης:
earthhour

www.earthhour.org/home/

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: