Σεληνάρι συγκέντρωσηΠραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, (8/3), η ανοιχτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της επιτροπής και εξέφρασε την αγωνία του για τις εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ και το νοσοκομείο της πόλης μας. Ταυτόχρονα, όμως, εκφράστηκε και η διάθεση και αποφασιστικότητα των Γεραπετριτών να αντισταθούν στις βάρβαρες κυβερνητικές αποφάσεις που οδηγούν την περιοχή μας σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και θάνατο. Από το πλήθος των προτάσεων που κατατέθηκαν, για την επόμενη κρίσιμη εβδομάδα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 

  • Να απαιτηθεί από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, παραιτήσεις τις οποίες έχουν ανακοινώσει αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει (με την εξαίρεση της μείζονος αντιπολίτευσης). Να απαιτηθούν, επίσης οι παραιτήσεις όλων των αιρετών του νομού μας. Είναι υποχρέωσή τους να υπερασπιστούν τον τόπο που τους εξέλεξε και που τώρα οδηγείται στην καταστροφή, με ευθύνη, μάλιστα, των κομμάτων ορισμένων από αυτούς που ψήφισαν και εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές.
  • Να προχωρήσουμε, έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς.
  • Στην ίδια λογική, να πραγματοποιηθεί κλείσιμο της Εφορίας στον Άγιο Νικόλαο από τη Δευτέρα 11/3. Αναχώρηση από την Κεντρική Πλατεία, στις 6πμ.
  • Στήριξη του Πανκρήτιου Φοιτητικού Συλλαλητηρίου την Πέμπτη 14/3 στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού (έχει ήδη παρθεί απόφαση από την Επιτροπή Αγώνα του Αγίου Νικολάου).
  • Συντονισμός με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον το δικό μας και του τόπου μας. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο ίδιος ο κόσμος μπορεί να ανατρέψει πολιτικές και να επιβάλλει άλλες. Από τη συσπείρωση και η συμμετοχή όλων μας στις κινητοποιήσεις κρίνεται η τύχη μας. Καμιά θυσία δεν είναι μεγάλη και καμιά δικαιολογία δεν είναι αρκετή όταν αναλογιστούμε τι μας περιμένει αν εφαρμοστούν τα μέτρα που θέλουν την Ιεράπετρα χωρίς υποδομές, χωρίς νοσοκομείο και χωρίς ΤΕΙ.

Απαιτούμε την πόλη που μας αξίζει, με όλες της τις υπηρεσίες, το ΤΕΙ μας (αυτό που λειτουργεί και διαπρέπει χρόνια τώρα σε αυτήν) και το νοσοκομείο της πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό. Διεκδικούμε το νομό που μας αξίζει, ένα νομό με ανάπτυξη και υποδομές.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Print Friendly, PDF & Email

Από manos