Επίσκεψη Παπανδρέου στο περίπτερο της ΝομαρχίαςΣτο σημαντικότερο ετήσιο οικονομικό – εμπορικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε φέτος για 74η φορά συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Η έκθεση διήρκεσε από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και οι επισκέπτες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη «μαγεία των ημερών».

Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη έδωσε το παρόν στην έκθεση, προκειμένου να ενισχύσει τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Η κ. Σχοιναράκη είχε πλήθος επαφών και συναντήσεων με φορείς και επιχειρηματίες, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, επικυρώνοντας  με τον καλύτερο τρόπο το στόχο της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στη Δ.Ε.Θ., δηλαδή την προβολή των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων και επιχειρήσεων και την προώθηση του κρητικού διατροφικού προτύπου, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Ανάμεσα στους εκλεκτούς επισκέπτες ήταν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Όλοι οι επισκέπτες του περιπτέρου ενημερώθηκαν για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, κρασί, παξιμάδι, γραβιέρα, ξεροτήγανα, καλιτσούνια κ.α. Πολλές ήταν οι τοπικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχίας Ηρακλείου και εξέθεσαν τα προϊόντα τους στο περίπτερό της, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: