Ιάπωνας ΠρέσβηςΜετά από πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Κορνάρος Στάθης , φιλοξενήσαμε με ιδιαίτερη χαρά , το Σάββατο 30 Ιουνίου , τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Hiroshi Toda  και τον ιδιοκτήτη και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας ΑPIVITA κ. Κουτσιανά Νικόλαο, στα κτήματα με καλλιέργεια φραγκόσυκων ιδιοκτησίας του συνεταιρισμού. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε κτήματα του συνεταιρισμού στην περιοχή της Σητείας , όπου δόθηκε η ευκαιρία στους φιλοξενούμενους μας να δουν από κοντά τα αποτελέσματα της προσπάθειας μας και να γνωρίσουν την ιστορία των παραδοσιακών καλλιεργειών του Λασιθίου και τον τρόπο που η κρητική φύση μας δίδαξε τον συνδυασμό με την πρωτοπόρα (για την Ελλάδα) καλλιέργεια της Φραγκοσυκιάς , αλλά  και την καλλιέργεια των εξωτικών λουλουδιών PROTEA .

Το ενδιαφέρον τόσο του Ιάπωνα Πρέσβη όσο και της συζύγου του για τον τρόπο λειτουργίας του συνεταιρισμού καθώς και για τις ιδιότητες του φραγκόσυκου και των παραγώγων του, (θεραπευτικές, θρεπτικές, καλλυντικές), μας έδωσε να καταλάβουμε για άλλη μια φορά τις δυνατότητες πρόσβασης σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού καθώς και το ενδιαφέρον που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά για τα φρούτα της φραγκοσυκιάς.

Η ιδιαίτερη σημασία που έδειξε ο κ. Κουτσιανάς για την πρώτη οργανωμένη καλλιεργητική προσπάθεια της φραγκοσυκιάς, καθώς και οι προοπτικές συνεργασίας με την αγορά της Ιαπωνίας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην δυναμική που κρύβεται στους ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου , στην ανάγκη για σωστή λειτουργία του συνεργατισμού και στον πλούτο της Κρητικής γης .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Δερμιτζάκη Κων/νο που επίσης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και κατάφερε να είναι μαζί μας , καθώς η προσωπική φιλία που διατηρεί με τον κ. Κουτσιανά και την σύζυγο του συνέβαλε στην προσπάθεια συνεργασίας μας με την παγκοσμίου φήμης ελληνική εταιρία φυσικών καλλυντικών “APIVITA” .

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας κ. Πετράκη Νίκο που με την παρουσία του και τις γνώσεις του βοήθησε στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων και της ομορφιάς που κρύβει η Σητεία, το Λασίθι, η Κρήτη .

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: