Μιχάλης ΚριτσωτάκηςΑπάντηση, Κριτσωτάκη

«Μάλλον δεν είναι άξια απάντησης η παντελώς αστήριχτη και μικροκομματικής αντίληψης επίθεση της ηγεσίας του Δήμου Ιεράπετρας ενάντια στο πρόσωπο μου και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ωστόσο για την ενημέρωση των Ιεραπετριτών τονίζω τα εξής:

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που παρατίθεται, φαίνεται καθαρά ποια ακριβώς ήταν η παρέμβασή μας και σε τι αποσκοπούσε. Αποσκοπούσε στο πάγωμα δημοσίευσης όλων εκείνων των νέων οργανισμών που μοναδικό σκοπό είχαν τη συρρίκνωση και την κατάργηση νοσοκομείων  και τη διάλυση του Ε.Σ.Υ.

Στην συνέντευξη μου στον ραδιοφωνικό σταθμό “ράδιο Λασίθι” αναφερόμουν στην παρέμβαση μας σαν ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  στον Υπουργό Υγείας κ. Κίττα για το πάγωμα  των οργανισμών Νοσοκομείων που εκπόνησε εν κρυπτώ ο κ. Λοβέρδος και όχι για το ειδικό θέμα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και την εξέλιξή του για την οποία δεν ήμουν ενήμερος τη δεδομένη εκείνη χρονική στιγμή. Σε καμία περίπτωση η παρέμβαση μας δεν αφορούσε το να μην ανακληθεί ο πραγματικά απαράδεκτος οργανισμός του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Εξάλλου πάγια θέση μας αποτελεί η μη κατάργηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει υπακούοντας σε απαράδεκτες Μνημονιακές λογικές.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητήσαμε μονάχα αυτό που σαφέστατα αναφέρεται στην ανακοίνωση μας στις 12.06.12.  Όλα τα  υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί χαρακτηρίζουν εκείνους που άδικα τους εκτόξευσαν από την ηγεσία του Δήμου. Ας καταδικάσουν πρώτα τις μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές καθώς και εκείνους που τις εφαρμόζουν και που βρίσκονται στο συγγενή τους πολιτικό χώρο.

Κάποιοι επιλεκτικά ξεχνάνε πως και εγώ ο ίδιος προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουμε συμπαρασταθεί και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και με τη φυσική μας παρουσία και συμπαράσταση (στις καταλήψεις, υπεράσπιση στο δικαστήριο).

Λυπάμαι που στην ανακοίνωση του Δ. Ιεράπετρας δεν διαβάζω λέξη για την εναντίωση τους στις πολιτικές των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής.

Κανένα νοσοκομείο και ούτε αυτό της Ιεράπετρας σώζεται μόνο του όταν η κατεύθυνση είναι η εμπορευματοποίηση και η διάλυση του ΕΣΥ.

Εμείς αγωνιζόμαστε για να σωθεί και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας αλλά  και τα νοσοκομεία όλης της χώρας, να σωθεί το ίδιο το Ε.Σ.Υ.

Δεσμευόμαστε μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λασιθίου Κώστα Δερμιτζάκη πως από τις πρώτες κοινοβουλευτικές μας ενέργειες θα αφορά στην οριστική επίλυση του ζητήματος της λειτουργίας του νοσοκομείου της Ιεράπετρας ώστε να μην επιτραπεί πια η καπήλευση του σοβαρού αυτού θέματος.»

20.06.12

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ο Λαός της Ιεράπετρας δεν ζήτησε ρουσφέτι

Σχετικά με το δελτίο τύπου – απάντηση του βουλευτή κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το ηχητικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του κ. Κριτσωτάκη είναι αδιάψευστος μάρτυρας για τη στάση του βουλευτή σχετικά με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Λέει ξεκάθαρα πως τον ενδιέφερε να μην ανακληθούν οι αποφάσεις για να μη γίνουν ρουσφέτια.

Μα ο λαός της Ιεράπετρας δεν ζήτησε ρουσφέτι! Ξεσηκώθηκε μαζικά και απαίτησε με τα θεσμικά του όργανα και τους αιρετούς την αλλαγή της απαράδεκτης απόφασης του νέου Οργανισμού. Δεν ζήτησε πίσω από διεργασίες και κλειστές πόρτες την ανάκληση. Τη ζήτησε κλείνοντας το Δημαρχείο, συγκαλώντας έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και με την κινητοποίηση της κοινωνίας.

Αυτό το λέει ρουσφέτι ο κ. βουλευτής;

Αντίθετα, ο κ. Κριτσωτάκης λειτούργησε ρουσφετολογικά ως επίδοξος Κρητικάρχης. Αντί να κάνει μια δημόσια δήλωση συμπαράταξης με το λαό και τους φορείς της Ιεράπετρας και να ζητήσει και ο ίδιος να ανακληθεί ο απαράδεκτος Οργανισμός του Νοσοκομείου Ιεράπετρας – ας το ζητούσε και για τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας – προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη βουλευτική του ιδιότητα για να κάνει αυτό για το οποίο κατηγορεί άλλους. Να πάρει δηλαδή τηλέφωνο τον υπηρεσιακό Υπουργό και να ασκήσει πίεση για να ακυρώσει μια απόφαση την οποία κέρδισε με διεκδίκηση ο λαός, για να μην το εκμεταλλευτούν λέει οι πολιτικοί του αντίπαλοι!

Κάθε πολίτης της Ιεράπετρας κατάλαβε πολύ καλά ποιος διακατέχεται από μικροκομματική αντίληψη. Κι αυτό γίνεται για δεύτερη φορά από τον ίδιο σε βάρος της Ιεράπετρας. Η τοπική κοινωνία δεν ξεχνά την παρέμβασή του στη διχοτόμηση του Δήμου. Τα πρακτικά της Βουλής υπάρχουν.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: