ΚεραυνόςΔύο φορές, μέσα σε δύο μέρες, η κακοκαιρία άφησε δίχως ρεύμα όλο την επαρχία Μεραπέλλου. Τόσο τη Δευτέρα (30) όσο και τη Τρίτη (31/10), η καταιγίδα που για αρκετές ώρες προκάλεσε προβλήματα σΆ όλο το νότιο Αιγαίο και τη Κρήτη, προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος αφού βγήκε εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός της ΔΕΗ στον Αγιο Νικόλαο.

Πιο συγκεκριμένα, βραδινές ώρες και των δύο αυτών ημερών, η πτώση κεραυνών σε δίκτυο μεταφοράς μέσης τάσης, είχε σαν αποτέλεσμα η ένταση να εκτονωθεί όλη στον Υποσταθμό Αγίου Νικολάου, που τροφοδοτεί όλη τη περιοχή από Παχεία Άμμο, μέχρι Καλαμαύκα, Κρούστα, Οροπέδιο Λασιθίου, έως και Μίλατο, δηλ. όλη την επαρχία Μεραμπέλλου και κάτι παραπάνω και οι αυτοματισμοί του σταθμού να διακόψουν τη τροφοδοσία με ρεύμα όλης αυτής της περιοχής.

Τη Δευτέρα η αποκατάσταση της βλάβης άργησε περι τις 2 ώρες, ενώ τη Τρίτη, το χρονικό διάστημα ήταν μικρότερο. Αυτό όμως θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους τεχνικούς της ΔΕΗ διότι είναι κάτι που έχει συμβεί κάποιος φορές το τελευταίο διάστημα και πρέπει να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης.

Οι υπόλοιπες περιοχές του νομού Λασιθίου είχαν, παρά τη καταιγίδα, ρεύμα, κανονικά.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: