Γιώργος Παπανδρέου Ήταν η φράση που ακούσαμε όλοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που πήγαμε στην Ιεράπετρα για να καλύψουμε την ομιλία του προέδρου του Πα.Σο.Κ., Γιώργου Παπανδρέου. Στη συνέχεια, κανείς δεν ήξερε να μας πει από πού να πάρουμε ήχο, ή τι ώρα θα ανοίξει το δορυφορικό κύκλωμα. Και το κορυφαίο: Λίγο πριν φτάσει στην εξέδρα ο Γ. Παπανδρέου, κακήν κακώς τσουβαλιάζονται οι φωτογράφοι και πετιώνται εκτός εξέδρας….. Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι διοργανωτές…

Κατά τα άλλα…..
 
Στην Ιεράπετρα
 
Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας την Τετάρτη (1/3) σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τον πρωθυπουργό ότι έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας και πολιτικής παρακμής.
 
Ξεκίνησε επιθετικά την ομιλα του με κουβέντες όπως «άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Καραμανλή» και «ήρθε η αρχή του τέλους» Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι όχι το θύμα αλλά ο θύτης.
Και συνέχισε λέγοντας «ότι ο πρωθυπουργός δείχνει εκνευρισμό και αγωνία, προσπαθώντας να πείσει ότι είναι ο ίδιος θύμα και διερωτήθηκε τι έλειπε από τον κ. Καραμανλή προκειμένου να χειριστεί σωστά το θέμα». Και τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής επέλεξε να αγοήσει το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τη Δημοκρατία και να εμπιστευθεί τον περίγυρό του και τους υπαλλήλους ξένων πολυεθνικών. Έτσι, όμως, υπογράμμισε, γίνονται θύματα ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία. «Ποιοι παρακολουθούσαν, ποιους παρακολουθούσαν, ποια είναι η τελική λίστα, πού είναι τα προϊόντα της παρακολούθησης, πώς προστατεύεται η ασφάλεια της χώρας;» επανέλαβε ο κ. Παπανδρέου.
 
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να σταματήσει να παρουσιάζεται ως θύμα της υπόθεσης, να πει την αλήθεια, να κοιτάξει το λαό κατάματα και να σταματήσει τη συγκάλυψη, η οποία πλήττει το εθνικό συμφέρον, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ίδια τη Δημοκρατία.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο κ. Καραμανλής, σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ΠΑΣΟΚ, ώσπου να «μέχρι να λάμψει η αλήθεια και οι ένοχοι να καθίσουν στο σκαμνί. Αυτή είναι συγκάλυψη, και εμείς στη συγκάλυψη, λέμε -στον κ. Καραμανλή- δεν θα μας βρείτε δίπλα σας. Δεν θα μας βρείτε δίπλα σας στη συγκάλυψη της αλήθειας. Θα μας βρείτε απέναντι κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, μέχρι να λάμψει η αλήθεια».
 
Επίθεση για την οικονομία
 
Ομιλία Παπανδρέουστην ΙεράπετραΤο ίδιο οξύς στην κριτική του ήταν και με το θέμα της οικονομίας. «Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ευθύνεται μόνο για τις υποκλοπές, αλλά ευθύνεται επίσης για τη διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, για την καταπάτηση βασικών εννοιών της Δημοκρατίας, για την τεράστια αναδιανομή του πλούτου, την ακρίβεια, κλείσιμο επιχειρήσεων, την ανέχεια των συνταξιούχων, τη στέρηση πόρων από την περιφέρεια, την κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την αύξηση της γραφειοκρατίας, το ξήλωμα ου «Καποδίστρια», την κατάντια της γεωργίας, την απώλεια εισοδήματος από την ελληνική οικογένεια.
 
Από την επίθεση δεν παρέλειψε και τις τράπεζες, οι οποίες δεν τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις παρά τα τεράστια κέρδη τους. Και ααρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δε βοηθά τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά επιτρέπει στις τράπεζες να μην επενδύουν στην ανάπτυξη της χώρας.
 
Στη Νεάπολη
 
Η περιοδεία του κ. Παπανδρέου είχε ξεκινήσει το μεσημέρι, με μία στάση στο δήμο Νεάπολης, όπου απεύθυνε χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος στην κεντρική πλατεία, όπου κυριαρχούσαν τα πανό κατά της απόσχισης της κοινότητας Βραχασίου.
 
Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι με τις ενέργειες της προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια στους πολίτες της χώρας, να τη «βαλκανοποιήσει». Μιλώντας για τον «Καποδίστρια 1» είπε ότι όχι μόνο θα πρέπει να ενδυναμωθεί αλλά και να προχωρήσει και το «Καποδίστριας 2» με ακόμη πιο ισχυρούς δήμους και τοπικές κοινωνίες.
 
Αναρωτήθηκε δε, με πια στοιχεία και μελέτη προχώρησε η κυβέρνηση σ΄ αυτόν το χωρισμό. Υποστήριξε ότι τα ριτήρια ήταν μάλλον πελατειακά και η κυβέρνηση το μόνο που κατόρθωσε ήταν να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.
 
Κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση κράτησε και ο δήμαρχος Νεάπολης. Ο κ. Καστρινάκης καλωσόρσε τον κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση που χώρισε το δήμο κάτι, που πέτυχε με ψεύδη, συναλλαγή και διαπλοκή και χωρίς διάλογο με την τοπική κοινωνία.  Ακολούθως ζήτησε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και απένειμε στον Γιώργο Παπανδρέου το χρσό μετάλλιο της πόλης.
 
Απάντηση κυβερνητικού εκπρόσωπου
 
Ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση «Η αγωνία να καλύψε με κραυγές την απουσία θέσεων και προτάσεων για το μέλλον του τόπου, σπρώχνουν τον κ. Παπανδρέου ολοένα και περισσότερο στον κατήφορο του άκρατου λαϊκισμού και της ανεύθυνης δημοκοπίας».
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
 
 
εισαγωγικό σχόλιο:Γιώργος Τουτουδάκης
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
 

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: