το μηχάνημα επί το έργονΜε ιδιαίτερη ικανοποίηση παρουσιάστηκε τη Παρασκευή (6/2), από τους δημάρχους Χερσονήσου  κ. Σπύρο Δανέλλη,  Μαλίων κ. Κώστα Λαγουδάκη και τον Πρόεδρο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Χ.Υ.Τ.Α. Χερσονήσου-Μαλίων, κ. Γιάννη Μουντράκη, το νέο μηχάνημα τεμαχισμού των ογκωδών απορριμμάτων. Το εν λόγω μηχάνημα, παραδόθηκε στο Χ.Υ.Τ.Α. Χερσονήσου-Μαλίων, για δοκιμαστική λειτουργία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια του ειδικού τεμαχιστή.

Πρόκειται, για ένα μηχάνημα με σχετικά υψηλό κόστος κτήσης, που επεξεργάζεται τα ογκώδη απορρίμματα, όπως στρώματα, έπιπλα, υπολείμματα από τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, πλαστικά έπιπλα, λάστιχα οχημάτων, κλπ, τα οποία στη συνέχεια προωθούνται στην ανακύκλωση.
Μέχρι σήμερα, αυτού του είδους τα απορρίμματα οδηγούνται στους ανεξέλεγκτους χώρους διάθεσης απορριμμάτων, με δυσμενέστατα περιβαλλοντικά αποτελέσματα, (οπτική όχληση, διασπορά επικίνδυνων χημικών στοιχείων της σύνθεσής τους στο περιβάλλον, οσμών κλπ.
Σήμερα, που έχει ήδη υπογραφεί η ανάθεση αποκατάστασης αυτών των χώρων, ο προγραμματισμός σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων αυτών, παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα.
Έτσι, η Διαδημοτική Επιχείρηση Χ.Υ.Τ.Α. Χερσονήσου-Μαλίων, ήδη προγραμμάτισε την προμήθεια αυτού του μηχανήματος, που είναι ένας από τους σημαντικούς κρίκους στην αλυσίδα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Με αυτόν τον εξοπλισμό, θα αποκατασταθεί ο Χ.Α.Δ.Α. (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) της Χερσονήσου και το σημαντικότερο, δεν θα προκύψει νέος Χ.Α.Δ.Α. με τη συσσώρευση των ογκωδών που παράγονται στην περιοχή ευθύνης του Διαδημοτικού Φορέα ΧΥΤΑ Χερσονήσου-Μαλίων.
Η ένταξη αυτού του εξοπλισμού στο δυναμικό της Επιχείρησης, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, πως η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων  επιλύει προβλήματα, απαλλάσσει την περιοχή από τους ανεξέλεγκτους χώρους διάθεσης και μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης, προστίθεται ένα ακόμη κρίκος στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, που με απόλυτη επιτυχία εφαρμόζει ο Διαδημοτικός Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Από τον Δήμο Χερσονήσου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: