δέματα αγάπηςΠερισσότερα από πεντακόσια (500) «δέματα αγάπης» με βασικά είδη διατροφής διανέμει η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ενόψει του Αγίου Πάσχα σε οικογένειες συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, όπως είναι οι άνεργοι, οι πτωχοί, οι νεόπτωχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι πολύτεκνοι.

 

Τα τρόφιμα αγοράστηκαν με δαπάνη του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και θα διαμοιραστούν άμεσα από τους Εφημερίους των Ενοριών στους άπορους ενορίτες τους.

 

Μέσα σε κλίμα έκδηλης χαράς και ικανοποίησης και παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας και Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» κ.κ. Ευγενίου οι Εφημέριοι παρέλαβαν τα παραπάνω προϊόντα το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας (278 δέματα) και το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής για την περιοχή της Ιεράπετρας (237 δέματα). Συνολικά διαμοιράστηκαν 800 κιλά τυρί (γραβιέρα Κρήτης), 1.030 κιλά γάλα, 1.030 κιλά μακαρόνια,  515 κιλά ρύζι και 515 κιλά φακές, τα οποία συσκευάστηκαν σε συνολικά 515 δέματα.

 

δέματα αγάπηςΌλα τα παραπάνω τρόφιμα, καθώς και άλλα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης που θα προσθέσουν οι κατά τόπους Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, θα φτάσουν κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος μέσω των Εφημερίων σε συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Οι Ιερείς και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ευχαρίστησαν τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για τη νέα αυτή πρωτοβουλία έμπρακτης αγάπης, πατρικής μέριμνας, αλληλεγγύης, συμπαράστασης και ανακούφισης των δοκιμαζομένων αδελφών μας σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, ενώ ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία μας πάντα συνδυάζει τις περιόδους νηστείας και  έντονης λατρευτικής ζωής με την εντατικοποίηση της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας, ειδικά στις μέρες μας που πολλοί συνάνθρωποί μας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Στο πρόσωπο των πτωχών και εμπερίστατων αδελφών μας η Εκκλησία βλέπει πάντοτε τον ίδιο τον Χριστό, ο Οποίος διαβεβαιώνει ότι: «εφ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» (Ματθ. 25,40).

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος είπε:

 

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: