Πασιφάη«Άμεση στήριξη στην ελληνική ακτοπλοΐα που βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση οφείλει να παράσχει η Κυβέρνηση. Η ακτοπλοΐα έχει εθνικό, κοινωνικό και τουριστικό ρόλο και για να μπορέσει να συνεχίσει  να προσφέρει τις υπηρεσίες της θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα τα χρονίζοντα προβλήματα που την ταλανίζουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε., κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.
Με ορατό πλέον τον κίνδυνο ορισμένα νησιά να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και με προφανείς τις επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία της νησιωτικής Ελλάδας, η Κυβέρνηση πρέπει να διευθετήσει άμεσα τα θεσμικά προβλήματα της ακτοπλοΐας μέσω μιας αναπτυξιακής πολιτικής θαλάσσιων μεταφορών. Επίσης, πρέπει να λάβει μέτρα για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών (όπως π.χ. μείωση ΦΠΑ, ρήτρες καυσίμων, ρύθμιση των υπέρ τρίτων κρατήσεων, απελευθέρωση τιμών ναύλων, κα).

Ο ΣΕΤΕ θεωρεί την ακτοπλοΐα ως αναπόσπαστο και ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα του ελληνικού τουρισμού και επισημαίνει ότι κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: