anemometro_Katharo1Η Επιτροπή Αγώνα Κρούστα Λασηθίου για την αποτροπή των Βιομηχανικών Αιολικών Εγκαταστάσεων και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου (Σητείας), συμπαραστέκονται ολόψυχα στους διωκόμενους αγωνιστές του Αποπηγαδιού. Θεωρούμε απαράδεκτο να δικάζονται πολίτες επειδή έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για το τόπο τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο επίσης να δικάζονται από Ελληνικό δικαστήριο αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που αγωνίστηκαν ακριβώς για να υπάρχουν  ελεύθερα δικαστήρια στην πατρίδα μας. Ευτυχώς αυτοί οι πολίτες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη νεολαία μας και συνεχιστές μιας μακραίωνης δημοκρατικής παράδοσης που χαρακτηρίζει διαχρονικά τον Ελληνικό πολιτισμό, το μεγαλείο  του οποίου καθορίστηκε απο την ποιότητα της ανθρώπινης παρέμβασης στο φυσικό περιβάλλον.

 

Δεν είναι δυνατόν,στο βωμό οικονομικών μεγεθών,να καταστρέφεται ο αγροτικός χώρος και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας με την ψευδεπίγραφη αιτιολογία της “πράσινης ανάπτυξης”.Δεν είναι δυνατόν να υλοποιούνται και να προγραμματίζονται επενδύσεις που το μόνο που  επιφυλάσσουν  για τη φυσιογνωμία του Ελληνικού τοπίου είναι ενα ταξίδι χωρίς επιστροφή.Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τους δικαζόμενους αγωνιστές πιστεύοντας οτι στο πρόσωπό τους αμφισβητείται και δικάζεται το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για το τόπο τους. Η απαλλαγή τους απο τις κατηγορίες θα αποκαταστήσει τo περί δικαίου αίσθημα και θα επαναβεβαιώσει την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης απο τους κερδοσκόπους του περιβάλλοντος όπως συνέβει και στο παρελθόν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (2528/2000,1324/2001 κ.α.).Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε οτι “καμία αξία και κανένα συμφέρον δεν είναι ανώτερο απο την κορυφαία έννομη αξία της Ελληνικής φύσεως” την οποία έχουμε καθήκον και υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε.

Για την Επιτροπή Αγώνα Κρούστα Λασηθίου Για το Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ιτάνου

Ο πρόεδρος                                                                        Ο πρόεδρος

Γεώργιος Βάρδας                      7/11/2011                   Μανόλης Τσαντάκης

από την Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός (άρθρο 24 του Συντάγματος παρ. 1).

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου θεωρεί απαράδεκτο να δικάζονται πολίτες επειδή αποφάσισαν να υπερασπιστούν έμπρακτα το δικαίωμά τους αυτό με αγάπη για τον τόπο τους, την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά που με αγώνες και πολύ ιδρώτα μας άφησαν οι παππούδες και οι γονείς μας, μια κληρονομιά που προσέφερε και προσφέρει ακόμη πολλά στις τοπικές κοινωνίες όλης της Κρήτης και μπορεί να προσφέρει και στις επόμενες γενιές, εφόσον την προστατέψουμε και την διασφαλίσουμε.

Σήμερα το μέλλον αυτής της κληρονομιάς κινδυνεύει να θυσιαστεί στο βωμό της κερδοσκοπίας στο περιβάλλον και άρα της κερδοσκοπίας σε βάρος της ζωής των σημερινών και μελλοντικών πολιτών της Κρήτης που είναι άμεσα συνυφασμένες με την κρητική φύση και για το λόγο αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισή της.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τους δικαζόμενους αγωνιστές-κατοίκους του Αποπηγαδίου που μάχονται για να διασφαλίσουν το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για το τόπο τους, δικαίωμα το οποίο αμφισβητείται από τους κερδοσκόπους της «πράσινης» ενέργειας και πρέπει να αποκατασταθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (2528/2000,1324/2001 κ.α.)

Άγιος Νικόλαος 8/11/2011

Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

Το ΔΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos