η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη, (στο κέντρο) με τους μαθητές του μειονοτικού Λυκείου ΞάνθηςΣτη Νομαρχία Ηρακλείου βρέθηκαν τα παιδιά της Γ΄ τάξης του Μειονοτικού Λυκείου της Ξάνθης, που πραγματοποιούν στο Ηράκλειο και την Κρήτη την πολυήμερη εκδρομή τους, έπειτα από την επιτυχημένη εκστρατεία της  Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη – Ηλιάκη στη Θράκη, που είχε στόχο να θέσει τον εσωτερικό τουρισμό ξανά στο προσκήνιο, να προβάλει το Νομό Ηρακλείου και να προσελκύσει μαθητικό τουρισμό. Ήταν μια ακόμα δράση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης προς το Νομό μας και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

Η κ. Σχοιναράκη υποδέχτηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο τους μαθητές του Μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης και τους συνοδούς καθηγητές τους. Τα παιδιά συνόδευε και ο Δήμαρχος Σελέρου Ξάνθης, καθώς η σύζυγός του είναι καθηγήτρια του Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σχοιναράκη μίλησε με τους μαθητές, δίνοντάς τους πληροφορίες για την πλούσια ιστορία του Νομού και της Κρήτης, ενώ παράλληλα τους κάλεσε να ξεναγηθούν στην ανόθευτη από το σύγχρονο ρυθμό ζωής ενδοχώρα. Η κ. Σχοιναράκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ομορφιές του νησιού μας, στο φυσικό του πλούτο και  τη μεγάλη πολιτιστική του κληρονομιά. Η Νομάρχης κάλεσε τα παιδιά να γευτούν τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα και να μπολιαστούν με την κρητική διατροφή. Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία της ενεργούς παρουσίας τους στα δρώμενα της κοινωνίας τους και τα κάλεσε να ενισχύσουν με τις προτάσεις τους τη λειτουργία των φορέων της περιοχής τους.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη τόνισε: «Υποδεχόμαστε σήμερα το Μειονοτικό Λύκειο της Ξάνθης, το οποίο μετά και την επίσκεψή μας στη Θράκη, επέλεξε ως προορισμό της σχολικής του εκδρομής την Κρήτη και το Νομό Ηρακλείου. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς και τους καλωσορίζουμε. Θέλω να τονίσω τη μεγάλη σημασία που έχει η στήριξη του εσωτερικού τουρισμού και η στήριξη των επιχειρηματιών μας που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό, σε όποια γωνιά της χώρας. Γι ‘αυτό θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτύχει την ανταλλαγή, ιδιαίτερα στο κομμάτι του σχολικού τουρισμού, αλλά και στο κομμάτι άλλων ομαδικών εκδρομών, όπως για παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού τρίτης ηλικίας με τις εκδρομές των ΚΑΠΗ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σελέρου δήλωσε: «Κι εγώ βρίσκομαι μαζί με το Μειονοτικό Λύκειο Ξάνθης και συνοδεύω τους μαθητές, καθώς η σύζυγός μου είναι καθηγήτρια.  Ευχαριστούμε την κ. Σχοιναράκη που μας δέχτηκε στη Νομαρχία. Η επίσκεψή της στη Θράκη απέδωσε καρπούς και την ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξε στο όμορφο νησί σας».

Ενθουσιασμένοι με το Νομό και το νησί μας δήλωσαν οι μαθητές του Λυκείου, με τον Πρόεδρο του δεκαπενταμελούς συμβουλίου να αναφέρει: «Επισκεφθήκαμε πρώτη φορά το νησί σας που είναι καταπληκτικό και μας άρεσε πάρα πολύ. Σίγουρα θα βρούμε χρόνο να το επισκεφτούμε και πάλι, καθώς ήταν όλα τέλεια και σας ευχαριστούμε πολύ. Η Κρήτη συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο εκπληκτικές διακοπές, πλούσια ιστορία και μεγάλη πολιτισμική παράδοση. Ο ήλιος, το ιδανικό κλίμα, οι ομορφιές του τόπου και η θερμή φιλοξενία των κατοίκων μας μάγεψαν κι επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε εδώ τις σπουδές μας».

Από τη Νομαρχία Ηρακλείου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: