από τους αγώνεςΣημαντική επιτυχία σημείωσε η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος  Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του σχολικού έτους 2008-2009, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή  1η Φεβρουαρίου 2009 (10.00) στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Λατούς – Κριτσάς Δήμου Αγίου Νικολάου. Στους αγώνες ανώμαλου εδάφους, που  διοργανώθηκαν από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Νομού Λασιθίου, με επικεφαλής τον προϊστάμενο κ. Γιώργο Τζώρτζη με συνδιοργανωτές,   την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  Λασιθίου και τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αγίου Νικολάου,  πήραν μέρος 270 μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος  Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του σχολικού έτους 2008-2009, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή  1η Φεβρουαρίου 2009 (10.00) στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Λατούς – Κριτσάς Δήμου Αγίου Νικολάου. Στους αγώνες ανώμαλου εδάφους, που  διοργανώθηκαν από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Νομού Λασιθίου, με επικεφαλής τον προϊστάμενο κ. Γιώργο Τζώρτζη με συνδιοργανωτές,   την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  Λασιθίου και τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αγίου Νικολάου,  πήραν μέρος 270 μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο.
από τους αγώνεςΤην επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων έκανε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη διοργάνωση των αγώνων και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν και βοήθησαν στην πραγματοποίησή τους. Αναφέρθηκε επίσης,  στη σημαντική συμμετοχή όλων των μαθητών οι οποίοι όπως είπε, αποτελούν «ιδανικό παράδειγμα» για τη νεολαία της χώρας μας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος μεταφέροντας το προσωπικό μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων  ότι «…η ελπίδα της χώρας μας είναι οι νέοι που αγωνίζονται και διεκδικούν νίκη όχι μόνο μέσα στο στίβο των αθλητικών αγώνων αλλά και της ζωής…».
Στη συνέχεια, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης ευχαρίστησε όλους τους φορείς για το επίπεδο της διοργάνωσης τονίζοντας ότι η ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι στέλνει ένα μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα και  δήλωσε ότι «… η Νομαρχία Λασιθίου  στήριξε του αγώνες πιστεύοντας παράλληλα ότι και ο Δήμος Αγίου Νικολάου αλλά  και η τοπική κοινωνία της Κριτσάς μπορούν να φέρουν εις πέρας και άλλες ανάλογης εμβέλειας διοργανώσεις…»
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στο «Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου μεταξύ άλλων είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς  για την παρουσία σας στον τόπο μας και ελπίζουμε να βρείτε κατάλληλες τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Δεχθείτε  επίσης την αγάπη και τη φιλοξενία μας. Ο αγώνας διεξάγεται δίπλα στην αρχαία μας πόλη, στην αρχαία γενέθλια περιοχή τη ‘’ΛΑΤΩ’’. Η περιοχή μας συνδυάζει την ιστορία και το παρελθόν, με την σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα, που χαρακτηρίζεται από το υψηλό επίπεδο τουρισμού, τα εξαίρετα τοπικά προϊόντα και το κλίμα… Ευχαριστώ όλους όσους συντέλεσαν στην διοργάνωση και προετοιμασία των αγώνων. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να προσπαθήσουν μέσα στα πλαίσια του ‘’Ευ Αγωνίζεσθαι’’ και  να καταφέρουν το καλύτερο. Καλή επιτυχία σε όλους!»
από τους αγώνεςΤέλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Κριτσάς κ. Μανόλης Πάγκαλος,  καλωσόρισε τους αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο με  δεκαπεντασύλλαβους ανομοιοκατάληκτους στίχους και δήλωσε ότι: «…αποδείξαμε ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας δύσκολες αποστολές και περιμένουμε από την Πολιτεία να μας αναθέσει κι άλλες…». Οι αγώνες πλαισιώθηκαν με  κρητικούς χορούς από τους νέους της Κριτσάς  και τραγούδια με μαντινάδες από τους γνωστούς κρητικούς μουσικούς κ.κ. Δημήτρη Σγουρό και Μανόλη Πάγκαλο. Σημαντική συμβολή στην επιτυχή πραγματοποίηση των αγώνων είχαν για άλλη μια φορά όλοι οι πολίτες εθελοντές της Κριτσάς, το Τοπικό Συμβούλιο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μανόλη Πάγκαλο αλλά και  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς με τα υπέροχα κρητικά παραδοσιακά κεράσματά τους. Ευχαριστούμε επίσης το στρατό για τις λυόμενες εγκαταστάσεις που  διέθεσαν στο χώρο των αγώνων. Αξιόλογη ήταν επίσης η βοήθεια  που προσέφεραν η Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου και  ο Ερυθρός Σταυρός. Μετά το τέλος των αγώνων ο κ. Γιώργος Τζώρτζης προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, ευχαρίστησε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στην μαθητική και αθλητική τους ζωή. Ακολούθησε η απονομή των επάθλων και μεταλλίων στους μαθητές και μαθήτριες με τις 3 καλύτερες επιδόσεις καθώς και δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που αγωνίστηκαν σε κάποιο άθλημα, ανεξαρτήτως από την επίδοσή τους.

Παραθέτουμε, στη συνέχεια, τα αποτέλεσμα των αγώνων με τις 3 καλύτερες επιδόσεις μαθητών/ τριών σε κάθε κατηγορία αθλήματος.

Δρόμος 2.000 μ. Κοριτσιών Γυμνασίων
1η Μερόπη Παναγιώτου (Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθίας), 2η Θεοδοσία Μάρκου (ΤΑΔ1ο Γυμν..  Γρεβενών), 3η Βασιλική Λειβαδάρου (4ο Γυμν. Αχαρνών)

Δρόμος 3.000 μ. Αγοριών Γυμνασίων
1ος Ευάγγελος Χρήστου (3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας), 2ος Ιωάννης Στυλιανάκος (2ο Γυμν. Σπάρτης), 3ος Αθανάσιος Μακρής (2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου)

Δρόμος 3.000 μ. Κοριτσιών Λυκείων
1η Στέλλα Χριστοφόρου ( Pascal English Scool Λεμεσού), 2η Μαρίνα Μανιδάκη (ΓΕΛ Αγίου Νικολάου –Λασιθίου), 3η Αικατερίνη Μπερδούση (2ο Λύκειο Τρίπολης)

Δρόμος 4.000 μ. Αγοριών Λυκείων
1ος Κωνσταντίνος Βρανάς (ΓΕΛ Χρυσούπολής), 2ος Χριστόδουλος Δόβας (4ο Λύκειο Σερρών), 3ος Εράλντο Κεραμά ΕΠΑ.Λ. Γλυφάδας).

Τους αγώνες παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι έμειναν ευχαριστημένοι αλλά και συγκινημένοι από την συμμετοχή των παιδιών που έλαβαν μέρος,  από όλα τα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, για να μας υπενθυμίσουν το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: