ΣπιναλόγκαO Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την δημοσιογράφο – σκηνοθέτη κ. Ελένη Βλάσση διοργανώνει, το Σάββατο 7 Απριλίου και ώρα 7:30 στο REX στον Άγιο Νικόλαο, την προβολή του ντοκιμαντέρ:

«Ο Τόπος Που Δακρύζουν οι Θεοί».

Το ντοκιμαντέρ αυτό πραγματεύεται την ζωή των λεπρών στην Σπιναλόγκα. Είναι ένας φόρος τιμής σε εκείνους που το «δρεπάνι της μοίρας» απέκοπτε από την κοινωνία και στιγματισμένους πίσω από τα απόρθητα τείχη των προκαταλήψεων, τους πετούσε εκεί για να πεθάνουν.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Ελένη Βλάσση γεννήθηκε στην Ιεράπετρα. Οι γονείς της κατάγονται από τις  πόλεις  της Νεάπολης  και της Σητείας, όπου διατηρεί συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς.

Είναι Δημοσιογράφος και τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Από το 1985 έως το 1992 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο εξωτερικό (Γαλλία, Καραϊβική, Μαρόκο, Ιορδανία, Ισπανία, Βέλγιο). Στην Ελλάδα εργάζεται από 1996 μέχρι και σήμερα, ως δημοσιογράφος αρχισυντάκτης, παρουσιάστρια και ειδικός συνεργάτης εκπομπών έρευνας (στα κανάλια: ALTER5, ALTER, EXTRA, MEGA, EPT1). Παράλληλα ασχολείται με την σκηνοθεσία και παραγωγή ντοκιμαντέρ στην εταιρία ICONS World. Ντοκιμαντέρ της που έχουν λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ είναι: Δημήτρης Λιαντίνης, Ντομίνικα, Γουαδελούπη, Ο Τόπος που Δακρύζουν οι Θεοί.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος στη εφημερίδα Βραδυνή.

 

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: