από τη συνάντησηΤον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του φορείς και κάτοικοι της Ιεράπετρας προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου και να ζητήσουν την παρέμβασή  του ώστε άμεσα να δοθούν λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του. Στη  συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, η Πολιτευτής Λασιθίου κα  Ελένη Βλάσση, γιατροί, φορείς και κάτοικοι της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης περιέγραψαν στον Γενικό Γραμματέα την κατάσταση που επικρατεί λόγω απουσίας ιατρών στο νοσοκομείο και την αναγκαιότητα να καλυφθούν άμεσα τα κενά για την σωστή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Ιεράπετρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια του επέδωσαν εισήγηση την οποία συνυπέγραψε και η οποία θα επιδοθεί στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης ανέφερε πως είναι αλληλέγγυος με τα αιτήματα των φορέων της Ιεράπετρας και δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ήταν αναγκαίο να ενημερωθώ δια ζώσης ώστε να έχω την πλήρη εικόνα των προβλημάτων. Θεωρώ ότι αυτή η περιοχή η οποία είναι η πλέον αναπτυσσόμενη στην Κρήτη με πληθυσμιακή έκρηξη  όχι μόνο από τους χιλιάδες των ξένων που κατοικούν εκεί αλλά και από την ανάπτυξη αυτού του τόπου, έχει ακόμη περισσότερες  προοπτικές. Πρέπει να δοθεί το ιδιαίτερο βάρος που χρειάζεται γιατί μια περιοχή χωρίς περίθαλψη δεν είναι δυνατόν να είναι χρήσιμη ούτε στους κατοίκους, ούτε στους εργαζόμενους της περιοχής, ούτε στους  επισκέπτες. Με έχουν επισκεφθεί επενδυτές από άλλες χώρες οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην περιοχή, όμως χωρίς την ύπαρξη στελεχωμένου νοσοκομείου που να ευρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, αυτό δεν μπορεί να καταστεί εφικτό. Συγκεκριμένος επενδυτής με πρόταση για επένδυση στον Γούδουρα Ιεράπετρας ύψους 1.5 δισ. ευρώ και 300 θέσεις εργασίας, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία ζητάει διαβεβαιώσεις για την ύπαρξη και ετοιμότητα του Νοσοκομείου. Ως υγειονομικός αλλά και ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Κρήτη θεωρώ ότι πρέπει να προστρέξουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Δεικτάκης δήλωσε ότι θα ηγηθεί αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στην Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, την επόμενη εβδομάδα ο οποίος όπως είπε, ξέρει να αναγνωρίζει τα προβλήματα του κάθε τόπου. «Θα προτείνουμε την περαιτέρω στελέχωση και την πλήρη λειτουργία και εξορθολογισμό αυτού του νοσοκομείου διότι θεωρούμε ότι είναι ο μοχλός ανάπτυξης που απαιτείται και η ανταπόκριση θα πρέπει να είναι άμεση»,  ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Δεικτάκης.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Ήρθαμε στον Γενικό Γραμματέα προκειμένου να συζητήσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα που έχουμε στην περιοχή της Ιεράπετρας που έχει να κάνει με την καλή λειτουργία του νοσοκομείου, που αποτελεί την βασικότερη υποδομή που έχουμε διότι εξυπηρετεί περίπου 40.000 ανθρώπους σε μόνιμη βάση και ακόμη περισσότερους τους θερινούς μήνες. Ενόψει της αναδιάταξης των υπηρεσιών υγείας του Υπουργείου Υγείας κάναμε μια πρόταση την οποία φέραμε στον κ. Δεικτάκη σήμερα για την συζητήσουμε, και να την προσυπογράψει αφού συμφωνήσει μαζί μας. Την συγκεκριμένη πρόταση έχουν υπογράψει σχεδόν όλοι οι φορείς της περιοχής μας και θέλαμε την στήριξη του Γενικού Γραμματέα. Ζητάμε οι πέντε βασικές κλινικές της Ιεράπετρας να λειτουργούν καθ όλη την διάρκεια του μήνα μαζί με τις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Τα κενά που υπάρχουν ιδιαίτερα σε παθολόγους και χειρουργούς και γυναικολόγους ζητάμε να καλυφθούν άμεσα έτσι ώστε να σταματήσει η προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου».

«Θεωρήσαμε πολύ σημαντικό, υπογράμμισε ο κ. Αναστασάκης,  ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Κρήτη  κ. Δεικτάκης να συμφωνήσει μαζί μας και να ενώσει την φωνή του με την δική μας προς την κυβέρνηση έτσι ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Έπειτα από πρόσκληση των φορέων της Ιεράπετρας κληθήκαμε να στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και να του  καταθέσουμε την πρόταση που συντάχτηκε από εμάς, τον Δήμαρχο και τους φορείς της Ιεράπετρας. Τέθηκαν αρκετά θέματα ουσίας κατά την διάρκεια της συζήτησης αυτής με κύριο θέμα το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και την χρησιμότητά του για την ανάπτυξη του Νότου και νότιου άξονα της Κρήτης. Η Ιεράπετρα και ο Νότιος Άξονας θα αναπτυχθούν στην Κρήτη. Ο Εθνικός στόχος για αύξηση του τουρισμού και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι στο επίκεντρο των στόχων της κυβέρνησης και θα πρέπει να ενισχυθεί ο Νότος με ένα νοσοκομείο που θα αποτελεί τον καθρέπτη της πόλης και ένα διαπραγματευτικό χαρτί για να έρθουν οι επενδύσεις στην Κρήτη και να επιτευχθεί η ανάπτυξη του νησιού. Τα κενά του νοσοκομείου εντοπίζονται στις εφημερίες της παθολογικής και χειρουργικής κλινικής και χρειαζόμαστε δύο παθολόγους και έναν χειρουργό. Οι κινήσεις από μέρους του Διοικητή της ΔΥΠΕ κ. Αντώνη Γρηγοράκη προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν προχωρήσει εδώ και μια εβδομάδα Με την σημερινή συνάντηση κλείνουμε τον κύκλο των επισκέψεών μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς».
από  την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: