Κουνενάκης, Hislop, Φουντουλάκης

Από τη παρουσίαση

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Victoria Hislop, «το Νησί», έγινε το βράδυ του Σαββάτου, σε ξενοδοχείο της Ελούντας, σε μια κλειστή εκδήλωση με καλεσμένους δημοσιογράους, αλλά και πολίτες της ευρύτερης περιοχής.
Το βιβλίο παρουσίασε ο βουλευτής επικρατείας Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις ενθυμήσεις του από τη δεκαετία του 50, όποτε ο ίδιος βρισκόταν στη Πλάκα. Η φιλόλογος κυρία Σταμτέλλου εξέφρασε την εκτίμηση της στον μεταφραστή του βιβλίου διότι απέδωσε μοναδικά στα Ελληνικά το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο.

Σταματέλλου, Ανδρουλάκης

Απο τη παρουσίαση

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο λόγος του Μανόλη Φουντουλάκη, ενός από τους τελεταίους που έπληξε η ασθένεια αλλά αποθεραπεύτηκε. Ο κ. Φουντουλάκης μας μίλησε για τον ρόλο που έπαιξε ο εγκλεισμός στο νησί του Σητειακού Δικηγόρου, κ. Ρεμουντάκη, ο οποίος κατάφερε με τις πιέσεις του προς διάφορες αρχές της εποχής να ανεβάσει το επίπεδο διαβίωσης των εξορισμένων στο νησί.

Η κυρία Hislop, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για την  επίσκεψη της στην περιοχή της Ελούντας, στη Σπιναλόγκα και στην έμπνευση να γράψει αυτό το μυθιστόρημα.

Δώρο από τον Περιφερειάρχη

Από τη παρουσίαση

Στη παρέμβαση του ο Πολιτικός Μηχανικός Κωστής Μαυρικάκης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Στη συνέχεια ο Δήμος Αγίου Νικολάου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησε τη υγγραφέα, η οποία δήλωσε συγκινημένη για την αγάπη με την οποία την έχουν περιβάλλει ο κόσμος. Η ίδια πλέον θεωρείται κάτοικος της περιοχής αφού έχει αποκτήσει κατοικία.

Φουντουλάκης, ΑνδρουλάκηςΗ εκδήλωση συμπίπτει με τα 50 χρόνια από το κλείσιμο του λεπροκομείου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, προγραμματίζει για τις αρχές του Οκτώβρη μια ακόμα σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει όλους εκείνους που υπέφεραν και δεν ξαναγύρισαν από αυτό τον σύγχρονό τόπο εξορίας.

Περισσότερα στον δικτυακό τόπο της συγγραφέως:

www.victoriahislop.com

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: