Μίλατος, λιμανάκιΑφού έχουν περάσει μερικοί μήνες από την ψήφιση της τροπολογίας για την δημιουργία της Κοινότητας Βραχασίου-Μιλάτου και έχουν πλέον ηρεμήσει οι στιγμιαίοι επαναστάτες που δήλωναν ότι “η κατάσταση στη Νεάπολη είναι έκρυθμη”, μπορούμε τώρα να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις με την στάση που κράτησαν τα 8 τελευταία χρόνια δήμαρχοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας που κάτοικοι δημοτικών τους διαμερισμάτων αντιδρούσαν στην ένταξη τους στον “Καποδίστρια”. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Καραγιάννης, στον οποίο είχε ενταχθεί η Τσαριτσάνη, στις 5/3/06, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ψήφιση της τροπολογίας, λύνεται μια εκκρεμότητα, που μας απασχολούσε όλους και ταλαιπωρούσε, αναμφισβήτητα, τη τοπική κοινωνία. Με τη στάση μας, όλα αυτά τα χρόνια, στο γνωστό θέμα της Τσαριτσάνης προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, ώστε να μην οξυνθεί το πρόβλημα. Η παρουσία της Δημοτικής αρχής Ελασσόνας ήταν διακριτική, αφού βιώναμε όλοι μας μια μη ομαλή κατάσταση, και ασφαλώς δν μπορούσαμε να αγνοήσουμε την αντίδραση των κατοίκων και των φορέων της κωμόπολης. Όπου και όταν μας ζητήθηκε, ο δήμος Ελασσόνας ήταν πάντοτε κοντά και δίπλα στη γειτονική κωμόπολη. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της θεομηνίας και της πρωτόγνωρης πλημμύρας του περασμένου Αυγούστου, όπου ο δήμος με υψηλό αίσθημα ευθύνης, λειτουργώντας άμεσα και ανθρώπινα, βοήθησε την κωμόπολη να ξαναβρεί σύντομα τους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Και έτσι έπρεπε να γίνει. Από εδώ και μετά, θα πρέπει να συνεργαστούμε με τους Τσαριτσανιώτες για το πώς θα προετοιμαστούν και πορευθούν έως τις ερχόμενες εκλογές, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, όταν αναλάβει η νέα Κοινότητα. Ο δήμος Ελασσόνας διαθέτει τεχνογνωσία, εμπειρία και υποδομές. Ακόμη, θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε και ένα μίνι αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα κατατεθεί στην Περιφέρει Θεσσαλίας και στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αναγκαία στελέχωση και για τις υποδομές που έχουν προτεραιότητα στην νέα Κοινότητα Τσαριτσάνης».

Μπορεί λοιπόν να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ποια θα ήταν η κατάσταση στην περιοχής μας τα τελευταία 8 χρόνια, αν ο δήμαρος Νεάπολης τηρούσε στάση ανάλογη με αυτή του Δημάρχου Ελασσόνας.

Γιώργος Μανουσάκης,
Μίλατος

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: