Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς

Υπάρχει ή όχι και θέμα παραπλανητικής διαφήμισης ???

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης δίνει η Τράπεζα Πειραιώς,

καθώς διαγράφει τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα «παγώνει» τα στεγαστικά τους δάνεια και διαγράφει τους τόκους τους.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα, οι ευεργετικές διατάξεις αφορούν όλους τους πελάτες της, οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία για την ένταξή τους στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης  (Ν. 4320/2015). Σε αυτή την περίπτωση, η τράπεζα διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο  διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.

Οι προϋποθέσεις είναι για τους εντελώς μη έχοντες δυνατότητα αποπληρωμής βάσει εισοδήματος και ακινήτων και δεν τα διαγράφει οικειοθελώς από τα κέρδη της η τρ. Πειραιώς, η ιδιωτική αυτή τοκοβόρα επιχείρηση, που παραπλανητικά διαφημίζεται, αλλά η κυβερνητική απόφαση να επιδοτηθεί ισόποσα από τους φόρους που εισπράττει το κράτος από τους υπόλοιπους πολίτες που πληρώνουν τους φόρους τους.

Αυτό ακριβώς που λέγεται με τον πολυδιάστατο όρο, αναδιανομή εισοδήματος, δηλαδή από τους έχοντες να πληρώνουν φόρους στους μη έχοντες να πληρώνουν φόρους ούτε τις δόσεις των δανείων τους, που τους δόθηκαν για να πληρωθούν αν δεν θα αποκτούσαν εισόδημα στον χρόνο πληρωμής των δόσεων, από τους φόρους όσων είχαν και τους πληρώνουν.

……Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν. 4320/2015 «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ 29/Α’).
  2. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση προκαλείται συνολική δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 200.282.124 ευρώ, το οποίο επιμερίζεται σε δαπάνη ύψους 187.093.000,00 € για το τρέχον οικονομικό έτος και 16.200.000,00 € για το 2016 (Ε.Φ. 33-220 ΚΑΕ 2759), για την κάλυψη της οποίας απαιτείται ισόποση αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού του Ε.Φ. 33-220 των ετών 2015,2016.

Το ΙΝ.ΚΑ. ρωτά: Που είναι η διαγραφή που λέει η διαφήμιση ότι κάνει η τράπεζα Πειραιώς. Πως διαφημίζεται για ανθρωπισμό η τρ. Πειραιώς, για τον δικό μας ανθρωπισμό, εμάς που πληρώνουμε τους φόρους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.