Κρατικοποίηση Πειραιώς, στήριξη Aegean
το Ελληνικό κράτος παρεμβαίνει αλλά με ποιο όφελος;;;

Ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις στο χώρο των επιχειρήσεων τις τελευταίες ώρες. Επίσημα ανακοινώθηκε η κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, για εξυγίανση και επαναϊδιωτικοποίηση. Υπό τη σκέπη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Από την άλλη, δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακοινώθηκε η στήριξη της Aegean με 120 δις €, χωρίς ουσιαστικά συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και άρα στη διοίκηση, παρά μόνον warrants επί μετοχών. Και οι ιδιώτες μέτοχοι συμμετέχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με 60 δις.

Πλέον έρχονται στο μυαλό, ερωτηματικά και συμπεράσματα:

Για άλλη μια φορά, πολλοστή, το κράτος “σπρώχνει” ένα τραπεζικό ίδρυμα, στηρίζει, εις βάρος του ίδιου του Έλληνα πολίτη του οποίου τα χρήματα χρησιμοποιούνται. Ποιο το όφελος του Έλληνα; κανένα. Θυσιάζεται για άλλη μια φορά για να σωθεί μια τράπεζα, όταν και οι προηγούμενες προσπάθειες, ανακεφαλαιοποίησης έχουν αποτύχει. Και το πλέον εξοργιστικό: ο Έλληνας σώζει, αλλά δεν έχει πρόσβαση πουθενά για να στήσει κάτι …

Στη περίπτωση της Aegean, η κυβέρνηση φροντίζει να συντηρήσει τη μονοπωλιακή θέση της εταιρίας, κάτι που πληρώνει καθημερινά ο Έλληνας που συμμετέχει στη στήριξη της. Και οι κατά τα άλλα λαλίστατοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που γνωρίζουν …. παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο …….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos