Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος

Στους χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στις ακτές του Αιγαίου με άθλια μέσα, και αφημένοι από τους διακινητές, έρχονται να προστεθούν οι 179 μετανάστες που έφτασαν στην Σητεία, μεταξύ των οποίων τα 60 είναι παιδιά και 4 έγκυες γυναίκες.

Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι, όσο συνεχίζεται η εγκληματική πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, στις χώρες της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, που ευθύνονται για τους πολέμους και τη φτώχεια στις χώρες αυτές, χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι θα προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση αυτή, αψηφώντας τον κίνδυνο να πνιγούν στη θάλασσα της Μεσογείου.
Η ανυπαρξία κατάλληλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας και στην περιοχή μας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, των κατοίκων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής για βοήθεια στους μετανάστες, προσθέτει ένα ακόμα μαρτύριο στη ζωή αυτών των ανθρώπων, των οποίων η ταλαιπωρία συνεχίζεται, δίχως να υπάρχει προοπτική επίλυσης του προβλήματος.
Κι αυτό το δράμα θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα, όσο υπάρχει υποταγή της Ελλάδας στην ΕΕ, στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν , που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και σήμερα από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κρατώντας εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν προορισμό άλλες χώρες.
Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τους τελευταίους μήνες για τους μετανάστες συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δηλαδή προσήλωση στην πολιτική της ΕΕ, που όμως είναι η αιτία του προβλήματος.
Για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει κατάλληλους χώρους προσωρινής φιλοξενίας όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα.
Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες.
Τώρα χρειάζεται άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη με τις δηλώσεις της για συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους “τζιχαντιστές”, που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων.
Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξαν και σειρά τραγικών περιστατικών (Λαμπεντούζα κ.ά.).

Σητεία, 23/07/2015

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: