πολίτες εν δράσει
Ιεράπετρα, πολίτες εν δράσει

Η απώλεια των αγορών της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τα προϊόντα πρώιμων κηπευτικών, έχει ήδη επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της περιοχής μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις προηγούμενες μέρες η τιμή για τα αγγούρια έφτασε μέχρι και τα 7 λεπτά το κιλό, με σοβαρό κίνδυνο στο εξής να μένουν αδιάθετα. Ο αγροτικός κόσμος της Ιεράπετρας και κατά συνέπεια ολόκληρη η περιοχή, θα βιώσουμε την οικονομική καταστροφή, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και απόσβεσης της ζημιάς, που ήδη έχει συντελεστεί.

Συντασσόμενοι με τους αγροτικούς φορείς της περιοχής μας, απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει με αποφασιστικό τρόπο για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Καταστροφών της ΕΕ και την αποζημίωση για κάθε κιλό πρώιμων κηπευτικών, που πωλείται σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής. Απαιτούμε αυτό να γίνει, χωρίς καμία χρονοτριβή και κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα βιώσουμε τραγικές καταστάσεις, πολύ χειρότερες απ’ ότι βιώνουμε σήμερα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ο Δήμος με την μεγαλύτερη παραγωγή πρώιμων κηπευτικών σε ολόκληρη τη χώρα. Οφείλει όχι μόνο να σταθεί αλληλέγγυος στον αγροτικό κόσμο, αλλά να πρωτοστατεί για την επίλυση κάθε προβλήματος του κλάδου, ενώνοντας τη φωνή του με άλλους αγροτικούς Δήμους της Κρήτης. Οφείλει να καλέσει Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και Κυβέρνηση, να πάρουν θέση και να δώσουν άμεσα λύση.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, δυστυχώς, φαίνεται να εξαντλεί την αγωνιστικότητα του στις απεργίες των Ναυτεργατών και σωπαίνει μέχρι σήμερα στο παρατεταμένο έγκλημα, που, λόγω κυβερνητικών επιλογών, συντελείται στις πλάτες μας.

Οι Πολίτες εν δράσει θα θέσουμε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας της 15ης Δεκεμβρίου και καλούμε τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική εγρήγορση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.