όχι στην υποταγή
όχι στην υποταγή

Τα τελευταία 5 χρόνια, πληρώσαμε ακριβά τις μνημονιακές  πολιτικές που επέβαλε η εξωτερική και εσωτερική τρόικα. Ματώσαμε κυριολεκτικά προκειμένου να πληρώνεται ένα άδικο και  απεχθές χρέος,

για να σωθούν οι τράπεζες και να διατηρηθεί η κερδοφορία και τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου, την ίδια ώρα που ο λαός και οι εργαζόμενοι βιώναμε τη λιτότητα και τις περικοπές.

Τα τελευταία 5 χρόνια, οι μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν:

  • σε 1,5 εκατομμύρια άνεργους, χωρίς να ξεχνάμε τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και την Υγεία.
  • σε χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς στέγη και χωρίς μέλλον.
  • σε τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας.
  • στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και στην κλοπή και των τελευταίων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
  • στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, στην διάλυση της Δημόσιας Υγείας, στο κλείσιμο Νοσοκομείων και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, στις περικοπές σε χρηματοδότηση και στην συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω της απουσίας προσλήψεων. Την ίδια αντιμετώπιση είχαν και οι τομείς της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Τα τελευταία 5 χρόνια, απεργήσαμε, διαδηλώσαμε, συγκρουστήκαμε, διεκδικήσαμε το δίκιο του λαού μας.

Όμως, οι εκβιασμοί συνεχίζονται, πιο αμείλικτοι από ποτέ. Το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ε.Ε., το ΔΝΤ μαζί με τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο και την ντόπια τρόικα, απαιτούν εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία συνέχισης των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών που συνθλίβουν τα εργατικά δικαιώματα και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Κλείνουν την κάνουλα στις τράπεζες, εκβιάζοντας το λαό να ταχθεί με το μνημονιακό ΝΑΙ. Αμφισβητούν ακόμα και το Δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει μέσα από το Δημοψήφισμα για την τύχη την δική του και των παιδιών του.

Μπαίνουμε σε θέση μάχης και απαντούμε:

ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στα τελεσίγραφα!

Στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη, ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ

Όλοι στη συγκέντρωση για τη στήριξη του ΟΧΙ

την Παρασκευή 3/7 στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 7.30 μμ

Επιτροπή Υποστήριξης του ΟΧΙ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: