το Greek Stype γιαούρτι που πουλούν τα TESCO
το Greek Stype γιαούρτι που πουλούν τα TESCO

Μερικές μέρες παραμονής στην Αγγλία, όπου με όποιον συζητήσεις, ε… είμαστε Έλληνες, δηλ. καλά παθαίνουμε όσα παθαίνουμε, είδα μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ένα από αυτά, το όνομα της Ελλάδας, Greek ή Greece, είναι χρήσιμο όσο βάζει λεφτά και εξηγούμαι:

Φωτογραφία πρώτη. Γιαούρτι της αλυσίδας TESCO αλά Greek Style. Δεν το ονομάζουμε Ελληνικό, αλλά Greek Style. Βέβαια το γιαούρτι ως γιαούρτι μόνο Ελληνικό γιαούρτι δεν θυμίζει. Ευτυχώς, λίγο πιο κει, βρίσκεται στα ράφια συνήθως το γιαούρτι της ΦΑΓΕ, ελάχιστα πιο ακριβό, αλλά τουλάχιστον είναι εκεί.

το ...... Ελληνικό γιαούρτι του πονηρού κυρίου Hamdi Ulukaya
το …… Ελληνικό γιαούρτι του πονηρού κυρίου Hamdi Ulukaya

Φωτογραφία δεύτερη, Chobani Greek yogurt. Ούτε Ελληνικό είναι, ούτε έχει σχέση με την Ελλάδα. Ανήκει στον πονηρό Τούρκο κύριο Hamdi Ulukaya, ο οποίος έχει κάνει πολλά λεφτά με τούτη τη κουτοπονηρία. Βρίσκεται στις Η.Π.Α. και ευτυχώς για την ώρα, έχουν πιάσει τόπο κάποιες αγωγές και δεν κυκλοφορεί στη Μ. Βρετανία.

άλλη μια εκδοχή του Ηρακλή, θαυμάστε μπράτσα....
άλλη μια εκδοχή του Ηρακλή, θαυμάστε μπράτσα….

Φωτογραφία τρίτη:

Οσονούπω, βγαίνει στην αίθουσες άλλος ένας Ηρακλής. Άλλη μια διαστρέβλωση της Ελληνικής Μυθολογίας, για να κονομήσει το Holywood και μεις ως καλά παιδάκια θα πάμε στις αίθουσες να πληρώσουμε να δούμε άλλη μια Αμερικανική ασέβεια προς τη κληρονομιά μας χωρίς να αντιδρά κανείς…….

η αίθουσα του Παρθενώνα
η αίθουσα του Παρθενώνα

Φωτογραφία τέταρτη:

Βρετανικό Μουσείο, η μεγαλύτερη συλλογή, τα Ελγίνεια (κλεμμένα) και τα άλλα επίσης κλεμμένα που δεν έχουν τον Sic τίτλο Ελγίνεια διότι τα κλέψανε άλλοι, πέρα τον Λόρδο Έλγιν, από το Παλαίκαστρο, τη Μίλατο, τη Βασιλική και αλλού. Μεγάλο μαγαζί, μεγάλη κονόμα, εκατομμύρια οι επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η Ελλάδα είναι χρήσιμη σε ορισμένους όταν τους αποφέρει χρήματα. Υπό άλλες συνθήκες είναι απλά για φτύσιμο, διότι ουδείς ποτέ διαμαρτυρήθηκε για όλα αυτά. Έστω για τη τιμή των όπλων……..

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.