Έλεγχοι της ΑΑΔΕ, η Ελλάδα των άκρων
κλειστόν λόγω φορολογικών παραβάσεων …… ολίγων αποδείξεων ….

Ακόμα και στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εκφράζουν πλέον τις αμφιβολίες τους εάν και κατά πόσον όλη τούτη η αυστηρότητα που επιβάλλεται το τελευταίο καιρό, είναι δίκαιη, ή έχει κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα.

Μιλώντας με κάποια από τα παιδιά της αρχής που έφτασαν στα μέρη μας από άλλα σημεία της χώρας, τους διακατέχει πλέον η αμφιβολία εάν όλοι αυτοί οι έλεγχοι και τα κλεισίματα επιχειρήσεων, έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλ.:

…. τη πάταξη της φοροδιαφυγής. Μάλλον προκαλούν ακριβώς το αντίθετο:

δηλ. ο όποιος επαγγελματίας, θα το διακινδυνεύσει, ειδικά εάν βρίσκεται σε χώρους με μεγάλους τζίρους άρα έχει και τη δυνατότητα να πληρώσει.

Αλλά, το να κλείνει μια επιχείρηση μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, επειδή στη φούρια του μεσημεριού δεν πρόλαβε να κοπεί μια απόδειξη για μια λεμονάδα, είναι υπερβολή, όπως επίσης υπερβολή είναι και οι άλλες τέσσερις μέρες κλεισίματος εάν “υποτροπιάσει” μη κόβοντας άλλες τρεις αποδείξεις τις επόμενες μέρες.

ΑΑΔΕ: ταξιδεύω στην Ελλάδα……

Ερωτηματικό εσχάτως αποτελούν τα κόλπα που μετέρχονται διάφορα στελέχη της ΑΑΔΕ παριστάνοντας τους τουρίστες, που λένε ότι δεν θέλουν αποδείξεις;;;;; Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον δίδεται “μπόνους” σε όσους “γράφουν” επιχειρήσεις….

Από την άλλη τα δύο πρόσωπα του ίδιου κράτους. Κλείσιμο λόγω απίστευτης φοροδιαφυγής από την ΑΑΔΕ και άνοιγμα από την άλλη της επιχείρησης με απόφαση δικαστηρίου περί δημοσίου συμφέροντος !!!!!!

Κύριοι της κυβέρνησης, όταν κατανοήσετε ότι ούτε η υπερβολική φορολογία, ούτε η υπερβολή επιβολή της οδηγούν κάπου, τότε ίσως έχουμε κάποια ελπίδα να λειτουργήσουμε σ’ αυτή τη χώρα.

Όσο θεωρείτε τον Έλληνα επαγγελματία από γεννησιμιού του κλέφτη, άλλο τόσο θα κλέβει το τόπο, γιατί δεν θα μπορεί να ζήσει.

Και ναι μεν ζούμε υπό την απειλή των μνημονίων, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που αξιωματούχοι των δανειστών, απαντούν ότι όλη αυτή η φορολογική λαίλαπα είναι καθαρά επιλογή της κυβέρνησης, υπονοώντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι !!!

Και μια ρητορική απορία:
Γιατί τόσα χρόνια δεν ελέγχεται η αλυσίδα των καυσίμων, δηλ. από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο. Οι πρατηριούχοι πλέον δεν μπορούν να κρύψουν, αλλά τι γίνεται μέχρι το καύσιμο να φτάσει στα πρατήρια; στην ενδιάμεση πορεία;

…. όχι δηλ. πως θα πάρουμε απάντηση ….

Δεκαπενταύγουστος 2017, χρόνια πολλά

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos