Έλληνας ο Διωκόμενος, ο Μαγκούφης, το Μίασμα…
Έλλην διωκόμενος

Ιεράπετρα  31 Δεκέμβριου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ,

ΠΡΟΣ:  Κυβέρνηση – Κόμματα Βουλής – Οικουμενικό Πατριάρχη –  Ιεράρχες – Ιερείς – ΜΜΕ

Απόψε παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπως και την παραμονή των Χριστουγέννων, εσύ Έλληνα θα αράξεις στον καναπέ σου (εκεί είναι άλλωστε η θέση σου…) και θα απολαύσεις τα μπουλούκια των δεκάδων καλλιτεχνών, τραγουδοποιών και τηλεοπτικών συνεργείων στα πληρωμένα από την κυβέρνηση με εκατομμύρια ευρώ, κανάλια της τηλεόρασης. Θα σε διασκεδάσουν τραγουδώντας και χορεύοντας αγκαλιασμένοι όλοι μαζί, ανταλλάσοντας φιλιά, χωρίς να τηρούν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως μέτρο προστασίας και θα σε ενημερώνουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την πανδημία αφού έκαναν το γρήγορο τεστ πριν τα γυρίσματα.

Για εσένα Έλληνα, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και γρήγορα τεστ. Εσύ θα κάνεις υπακοή στη κυβέρνηση. Εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να βρεθείς με τα παιδιά σου, τους γονείς σου, τα αδέρφια σου, τα εγγόνια σου και θα μείνεις Μαγκούφης, ως Μίασμα, αφού σου λένε ότι αποτελείς κίνδυνο για την ασφάλεια της κοινωνίας, και πως αν δεν υπακούσεις θα διωχθείς, θα τιμωρηθείς, θα χλευαστείς και θα γελοιοποιηθείς.

Έχουμε να κάνουμε με ένα φονικό, αλλά και ΡΑΤΣΙΣΤΗ ιό, που δεν μεταδίδεται στα κατάμεστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά στο αυτοκίνητο σου αν ένα από τα δύο σου παιδιά έκλεισε μία ημέρα πριν τα 18. Που δεν κολλάει στο κομμωτήριο αλλά στο κατάστημα ενδυμάτων, ακόμα και όταν περπατάς ολομόναχος σε κάποια παραλία και δεν φοράς την μάσκα σου. Ακόμα χειρότερα αν σκεφτείς όταν ξημερώσει ο Νέος Χρόνος να πας στην Εκκλησία. Πρέπει να διαγράψεις από τη μνήμη σου όσα είδες το βράδυ στην τηλεόραση. Η Εκκλησία αποτελεί εστία μόλυνσης και εφόσον δεν είσαι υπεράριθμος, θα σταθείς μόνος σου σε 15τμ φορώντας βεβαίως τη μάσκα σου.

Από τη μία η καθεστωτική νοοτροπία και πρακτική των κυβερνώντων και των άλλων κομμάτων της βουλής που είτε συμφωνούν είτε σιωπούν, και από την άλλη οι τραγελαφικές παλινωδίες των ειδικών και μη επιστημόνων που αυτοαναιρούνται και αυτοδιαψεύδονται, μαζί με την ακριβοπληρωμένη προπαγάνδα των τηλεοπτικών «εισαγγελάτων» δημοσιογραφίσκων – παρουσιαστών, έχουν καταφέρει να χωρίσουν τη κοινωνία σε αντίπαλα στρατόπεδα όπου ο σεβασμό, η αξιοπρέπεια και η κατανόηση είναι ανύπαρκτα. Αν δεν ασπαστείς αυτά που εκείνοι σου λένε και πέσεις στο στόμα τους, μαύρο φίδι που σ΄ έφαγε…

Θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό της χώρας, ότι σε μια τέτοια δύσκολη συγκύρια, όπως μας την παρουσιάζουν, να ενώσει και να είναι δίπλα σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες. Αντιθέτως όμως, είναι αυτός που εδραίωσε αυτή την θλιβερή κατάσταση και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ψεκασμένους και αρνητές» όσους εγείρουν ενστάσεις και θέτουν ερωτήματα σχετικά με την πανδημία και την διαχείριση της, αντί να επιλέξει τον δρόμο της πειθούς, της ειλικρίνειας και της κατανόησης. Ίσως βέβαια σε αυτό να αποσκοπούσε, αυτό να τον βόλευε… Αυτός μαζί με συγγενείς και φίλους του μπορεί να μην εφαρμόζει τα μέτρα γιατί είναι λέει ανθρώπινος. Δηλαδή όλοι εμείς δεν είμαστε, ή μήπως μας έχει για κάτι άλλο;

Απαγόρευσε την έκφραση της όποιας διαφορετικής άποψης και θέσης με απειλές, δικαστικές διώξεις και πρόστιμα, που ανάλογα τους δεν συμβαίνουν πουθενά στην Ευρώπη. Με ευκολία κατάργησε, χωρίς την παραμικρή ανοχή στα πλαίσια της ασφάλειας, Εθνικές Εορτές, Χριστιανικές Τελετές και Παραδόσεις αιώνων, ενώ έκανε και κάνει τα στραβά μάτια σε εκδηλώσεις αριστερών και περιθωριακών ομάδων, στα θεάματα και σε ότι άλλο τον συμφέρει. Τύφλα να ΄χει η «δημοκρατία» του γείτονα ηγέτη ερντογάν…

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο! Γίναμε όλοι επιστήμονες. Από τη μία οι υποστηρικτές των κυβερνητικών αποφάσεων να αποθεώνουν πολιτικούς και ειδικούς για ένα ΝΕΟ ιό που ακόμα κανένας δεν γνωρίζει αναλυτικά και για ένα εμβόλιο που σύμφωνα με την εταιρία που το παρασκεύασε, είναι ακόμα σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ και η ολοκλήρωση της μελέτης του αναμένουν να ολοκληρωθεί στις 27 Ιανουαρίου 2023. Συμπερασματικά, για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη μετατρέπονται σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ είτε οικιοθελώς, είτε εξαναγκαζόμενοι.

Από την άλλη είναι αυτοί που αντιδρούν σε όλα αυτά, επικαλούμενοι ειδικούς εκτός κυβερνητικής κάλυψης και τηλεοπτικής προβολής και αποδοχής, που δεν αποδέχονται τις καθεστωτικές πιέσεις της κυβέρνησης, που παραμένουν αταλάντευτοι στον Λόγο του Ευαγγελίου και που αντιλαμβάνονται πως με πρόσχημα τον κορονοϊό επιβάλλονται καταστάσεις που δεν σέβονται τα διεθνώς αναγνωρισμένα Ανθρώπινα Δικαιώματα και που δεν θα είναι προσωρινές όπως νομικίστικα επικαλούνται.  Είναι αυτοί που καθυβρίζονται για τις σκέψεις και το λόγο τους, που απειλούνται με διώξεις, που λοιδορούνται και που χαρακτηρίζονται «ψεκασμένοι – αρνητές». Για τέτοιο κατάντημα της δημοκρατίας, της ελευθερίας της σκέψεως και της έκφρασης μιλάμε.

Οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές παραμένουν υπνωτισμένες, με επιλεκτική όραση και ακοή, από τη μια φοβούμενες την κυβερνητική εξουσία  και από την άλλη αποσκοπώντας στον όποιο πολιτικό θώκο όπως η ιστορία μας έχει δείξει. Η τυφλή δικαιοσύνη μετατράπηκε σε κυβερνητικό στυλοβάτη. Η πάλε ποτέ θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και προστάτης των αδυνάτων, έγινε η ασπίδα των άνομων κυβερνήσεων, που ενώ ομολογούν με θράσος πως παραβιάζουν το Σύνταγμα, τους Νόμους και τις Διεθνείς Συνθήκες, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ να τους ελέγξει και να αποδώσει τα του Καίσαρος το Καίσαρι.

Η στάση Ιεραρχών και Κληρικών είναι αξιολύπητη πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο από χρόνια εναγκαλισμός με τις κυβερνήσεις, η οικονομική εξάρτηση από το κράτος και την ΕΕ και η προσήλωση τους στον χριστιανοκτόνο οικουμενισμό και την πανθρησκεία, τους οδηγούν σε αποφάσεις και τοποθετήσεις που δεν συνάδουν πουθενά με τον Λόγο και την Εκκλησία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Η ενασχόληση τους κυρίως με τα υλικά και όχι με τα πνευματικά αγαθά και η φθορά της θρησκευτικής συνειδήσεως, δεν τους αφήνουν να δουν, να κατανοήσουν, ότι στις ημέρες μας εκπληρώνονται και μάλιστα κατά γράμμα, όλα όσα είχαν αναφέρει και καταγράψει Άγιοι Πατέρες μας αιώνες πριν άλλα και σύγχρονοι.

Δεν αντιδρούν στην προσχεδιασμένη επίθεση που δέχεται η Ορθοδοξία. Οι Ναοί κλειστοί, οι Ιερές Ακολουθίες αχρείαστες, η Θεία Κοινωνία υπό αίρεση. Άφησαν το ποίμνιο στους «λύκους». Η πλάνη, η ολιγοπιστία, η αίρεση, καραδοκούν και κυριεύουν. Φοβούμενοι τον ιό, άφησαν τον Υιό… Μα Αυτός δεν μας γέννησε; Αυτός δεν  επιτρέπει ή παραχωρεί για τα ΠΑΝΤΑ;  Αυτός δεν θα μας πάρει όταν θέλει και όπως ακριβώς θέλει; Τι αλήθεια έχουμε να φοβηθούμε, πέρα από την απιστία μας;

Μας έστειλε Εκείνος ένα ιό και πραγματικά ξεγυμνωθήκαμε όλοι μας, όχι στα δικά Του τα μάτια, Εκείνος ξέρει και γνωρίζει, αλλά μεταξύ μας. Το ζητούμενο είναι ένα και αναζητά απάντηση, θα καταφέρουμε να κοιτάξουμε κατάματα την γύμνια μας, θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε ποιοι και τι πραγματικά είμαστε;

Διατηρώντας άσβεστη την Ελπίδα και έχοντας Υπομονή, φέτος από τον Άγιο Βασίλειο το Μέγα, μεγάλη η χάρις Του, δεν θα ζητήσω ούτε αγάπη, ούτε ειρήνη, ούτε υγεία, ούτε ευτυχία, ούτε υλικά και άλλα, παρά μόνο να μας χαρίσει ΘΕΊΑ ΦΩΤΙΦΗ! Να φωτίσει όλο τον κόσμο, όλους τους ανθρώπους, για να βρούμε ξανά το προορισμό μας, τη περπατησιά μας και την αποστολή μας.

Γερακιανάκης Μανώλης
Ιεράπετρα Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos