wines of crete
wines of crete

Μπροστά σε μια νέα δύσκολη πραγματικότητα βρίσκεται πλέον ο αμπελοοινικός τομέας, μετά την απόφαση  της κυβέρνησης να προχωρήσει εντέλει στην επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, αγνοώντας τα συντριπτικά επιχειρήματα όσων αντέτειναν ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι παράλογη, προβληματική και σε μεγάλο βαθμό ατελέσφορη. Είναι εντυπωσιακό μάλιστα ότι  δεν αγνοήθηκε  μόνον η “φωνή ” του τομέα, όπως εκφράστηκε ενωτικά χθες στην έκτακτη συνέντευξη τύπου  των προέδρων των 3 οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ,ΚΕΟΣΟΕ,ΣΕΟ)

 που εκπροσωπούν τους 200.000 έλληνες αμπελουργούς και τα περίπου 900 οινοποιεία, καθώς και οι  2 κορυφαίοι  ευρωπαϊκοί φορείς  οίνου ( COPA COGECA, CEEV) . Αγνοήθηκαν ακόμη και οι ισχυρές ενστάσεις κατά του μέτρου που διατυπώθηκαν στο ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο από στελέχη του που γνωρίζουν την κατάσταση του τομέα.

Για την Διεπαγγελματική Οίνου τα πράγματα είναι σαφή: η επιβολή του ειδικού φόρου στο κρασί είναι ένα άδικο και ολέθριο μέτρο καθώς επιβάλλεται σε ένα γεωργικό προϊόν που παράγεται στην Ελλάδα συνεισφέροντας σημαντικά στον εθνικό πλούτο και στην ανόρθωση της Οικονομίας. Υποχρεωτικά, η αποτροπή της εφαρμογής του είναι μονόδρομος. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς του  κλάδου ξεκινούν από σήμερα κιόλας οι ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την ακύρωση του  επαχθούς μέτρου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.