πατάτεςΜε επιστολή που απέστειλε στις 20-10-06 ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται έκκληση για άμεση κρατική συνδρομή στν οικονομική αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που υπέστησαν οι παραγωγοί εποχικών κηπευτικών και φρούτων από την τελευταία σφοδρή κακοκαιρία.
 
Η κακοκαιρία αυτή στην ορεινή και μειονεκτική περιοχή του Οροπεδίου, όπου τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται με αυξημένη ένταση, έφερε βροχοπτώσεις που διήρκησαν οκτώ ημέρες και το ύψος των οποίων έφτασε τα 135 χιλιοστά!
 
Είναι προφανές ότι εν λόγω κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές που συνεπάγονται δυσβάσταχτη οικονομική ζημία για τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειονότητά τους αγρότες με μικρά εισοδήματα.
 
Οι αγρότες αυτοί, μιας ορεινής και μειονεκτικής περιοχής της Περιφέρειας, δικαιούνται την κρατική στήριξή συνολικά. Ιδίως όμως την δικαιούνται, όταν αντιμετωπίζουν τέτοιου μεγέθους φυσικές καταστροφές. Για το λόγο αυτό καλείστε, ως αρμόδιοι Υπουργοί, να σκύψετε πάνω στα ιδιαίτερα προβλήματα των αγροτών του Οροπεδίου και να ευαισθητοποιηθείτε προβαίνοντας σε άμεσες επαρκείς αποζημιώσεις.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
  • Θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα παροχής αποζημιώσεων στους αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου, που έπεσαν θύματα της τελευταίας κακοκαιρίας, η οποία εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη ένταση στην ορεινή και μειονεκτική αυτή περιοχή;
  • Δεσμεύεστε ότι το ύψος αυτών των αποζημιώσεων θα επαρκεί προκειμένου οι αγρότες αυτοί με τα πενιχρά αγροτικά εισοδήματα, να πορέσουν να αντιμετωπίσουν τον φετινό χειμώνα;
  • Πότε σκοπεύετε να καταβάλετε τις αποζημιώσεις; Ο ερωτών Βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης

(Ερώτηση για τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Οικονομικών & σωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης )

Print Friendly, PDF & Email

Από manos