Λα.Ε.
Λα.Ε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους, για να μην περάσουν
τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών.
Για να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας σε υγεία και παιδεία.
Όχι στην εγκατάλειψη του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.
Όχι στο κλείσιμο σχολείων και υπηρεσιών.
Όχι στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Αυτή την περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες αγρότες και επιστήμονες, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, τους δανειστές (ΕΕ και ΔΝΤ) και το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο, το οποίο ήδη έχει εγκριθεί επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το προωθεί για έγκριση και στην Ολομέλειά της, λεηλατεί συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα και οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες και σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά.
Επίσης η κυβέρνηση προωθεί νέα αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοση ακόμα και της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών στις αρπακτικές διαθέσεις ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Η κυβέρνηση, όμως, δεν σταματά εκεί. Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δις ευρώ, ενώ παίζει ένα κακόγουστο θέατρο δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, έχει ήδη συμφωνήσει μαζί τους να νομοθετήσει με τη μορφή του «αυτόματου μηχανισμού» και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα, ύψους 3,6 δις ευρώ, (νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι κλπ), για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης (πράγμα βέβαιον) των μνημονιακών στόχων.
Προωθεί δηλαδή «προληπτικά» και τέταρτο μνημόνιο.

Τα κυβερνητικά μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα των 9 δις ευρώ, που προστίθενται στα 63 δις ευρώ των δύο προηγούμενων μνημονίων, αυξάνουν την ύφεση, τη φτώχεια και την ανεργία, διαλύουν το κοινωνικό κράτος (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια) και αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.

Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα μπορούν να ανατραπούν μόνο με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων, επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών. Με κοινά πανεργατικά και παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες και διαδηλώσεις και όχι με την αγωνιστική αδράνεια, που έχουν επιβάλλει συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ή με χωριστές εκδηλώσεις, που δεν ενοχλούν το μνημονιακό πολιτικό σύστημα.

Η ΛΑΕ Ιεράπετρας καλεί , τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες, του δήμου μας σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και στις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας στα πλαίσια των πανελλαδικών αλλά και ευρωπαϊκών κινητοποιήσεων κατα των μνημονίων και της λιτότητας που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Για την ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει.

Για να προστατέψουμε το δικαίωμα μας στην δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία. Να προστατέψουμε το νοσοκομείο μας που έχει μπει στο στόχαστρο των μνημονιακών δυνάμεων εδώ και έξι χρόνια.

Για ν’ ανοίξει ένας άλλος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τη νεολαία με τερματισμό της λιτότητας, διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία “σεισάχθεια” στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα τις θέσεις εργασίας την αγροτική παραγωγή και θα δίνει δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος των δημοτών τους στους περιφερειακούς δήμους όπως ο δικός μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos