Σταύρος ΔιαλυνάςΑγαπητοί Συγχωριανοί,
Αναγκάστηκα να γράψω αυτήν την επιστολή για να κρατήσω ψηλά το όνομα της οικογένειάς μου αλλά και να υπερασπίσω την προσωπικότητά μου από εκείνους που γυρνώντας βράδυ στα σπίτια λασπολογούν εναντίον μου.

 
Με την παρούσα, θέλω να απαντήσω στα όσα δημόσια κατηγορούμαι και στις συκοφαντίες που κάποιοι, όψιμοι ενδιαφερόμενοι για το καλό του χωριού, σκοπίμως διαδίδουν τις τελευταίες ημέρες στο χωριό. Με την ίδια τακτική λοιπόν που ακολούθησαν και κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο διαδίδουν ότι εισέπραξα από την Κοινότητα Μαρωνιάς, περί τα 12 εκ. δραχμές σύμφωα με πρώην υπάλληλο οικονομικής υπηρεσίας της Σητείας (2002), περί τα 17 εκ. δραχμές σύμφωνα με σεβαστό μου πρόσωπο στο χωριό (2006) και κάπως λιγότερα σύμφωνα με κάποιον πικραμένο υποψήφιο προηγούμενων εκλογών στο Τοπικό Διαμέρισμα Μαρωνιάς.
 
Επιθυμώ λοιπόν, για να γνωρίζετε την ακριβή αλήθεια, να σας πω τα εξής :
 
Υπηρέτησα την Κοινότητα Μαρωνιάς για 20 συνεχή χρόνια τιμώντας πιστεύω την ψήφο σας όσο καλύτερα μπορούσα. Στα 20 αυτά χρόνια εκδόθηκαν από την Κοινόττα Μαρωνιάς 1564 εντάλματα πληρωμής συνολικού ποσού 266.534.000 εκ. δραχμών για δαπάνες έργων υποδομής. Για τα 17 χρόνια από αυτά εκδόθηκαν αποφάσεις Κοινοτικού Συμβουλίου εγκεκριμένες από τη Νομαρχία Λασιθίου, για την πληρωμή εξόδων παράστασης Προέδρου, συνολικού ύψους 9.067.565 εκ. δραχμς.
 
Το ποσό αυτό με αποφάσεις Κοινοτικού Συμβουλίου εγκεκριμένες από τη Νομαρχία Λασιθίου διετέθη εξολοκλήρου για εκτέλεση συγκεκριμένων έργων προς όφελος του χωριού. Για τα υπόλοιπα 3 χρόνια δεν εκδόθηκε κανένα ένταλμα για πληωμή εξόδων παράστασης Προέδρου.
 
Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν μετακινήσεις δικές μου σαν Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρωνιάς για θέματα που αφορούσαν το χωριό, στην Αθήνα 4 φορές, στο Πρωτοδικείο Νεάπολης για εκδίκαση υποθέσεων της Κινότητας 7 φορές, στην Νομαρχία Λασιθίου τουλάχιστον 2 φορές το μήνα χωρίς να εισπράττω, επειδή δεν το ήθελα εγώ, ούτε την αξία των εισιτηρίων ούτε τα εκτός έδρας που δικαιούμουν βάση νόμου.
 
Επίσης, χωρίς να χρειάζεται να μπω σε λετομέρειες, να υπενθυμίσω την σίτιση 4 ατόμων κατά τους μήνες ανόρυξης των 3 γεωτρήσεων από τις 6 που υπάρχουν στο χωριό, καθώς και τα τηλεφωνήματα σε Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ. τα πρώτα 10 χρόνια που δεν υπήρχε τηλεφωνική σύνδεση στο κοινοτικό κατάστημα. Όπως προκύπτει λοιπν δεν επιβάρυνα την Κοινότητα και κατΆεπέκταση τους δημότες ούτε με την αξία ενός καφέ.
 
Τα συγκεκριμένα στοιχεία βρίσκονται στο αρχείο της πρώην Κοινότητας και καλό θα ήταν να επιμείνετε στην πρώην Γραμματέα της Κοινότητας να σς τα επαληθεύσει, αν φυσικά με τις λίγες ώρες που παρευρισκόταν την ημέρα στο γραφείο της θυμάται πού τα έχει αρχειοθετήσει. Όσον αφορά στα ποσά για τα οποία κάνουν λόγο οι διάφοροι καλοθελητές-λασπολόγοι στα καφενεία και στα σπίτια που γυρνάνε να μαζεύουν ψήφους, το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του χορήγησε το 2001 έξοδα παράστασης στους Προέδρους και Παρέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων των νέων Καποδιστριακών Δήμων (Ν. 2593/1997).
 
Στην περίπτωσή μου, για την περίοδο 1996-1998, το ποσό που μου αντιστοιχούσε ήταν 5.406.137 δραχμές όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο επισυναπτόμενο έγγραφο. Πιστεύω λοιπόν ότι, ως συνειδητός και υπεύθυνος πολίτης επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου σαν Πρόεδρος και το έργο που μου αναθέσατε με την ψήφο σας όλα αυτά τα χρόνια.
 
Αυτοί λοιπόν που σήμερα αμφισβητούν το έργο μου και τις υπηρεσίες που προσέφερα στο χωριό και συκοφαντούν το όνομά μου ας ασχοληθούν πρώτα με τα του οίκου τους και μετά με τους συγχωριανούς τους.
 
Με τιμή
 
Σταύρος Διαλυνάς
 τ. Πρόεδρος Κοινότητας Μαρωνιάς από 01/01/1979 έως 31/12/1998
Print Friendly, PDF & Email

Από manos