Απορρίφθηκε η πρόταση ξενοδοχείου για ασανσέρ στον παραλιακό;
ασανσέρ στην Ακρόπολη

Σε αυτόν τον τόπο μόνο η μονοδρόμηση της λογικής στο πνεύμα της σκάλας έχει θέση και όχι η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα.

 Όχι μόνο δεν θα έπρεπε να απορριφθεί το ασανσέρ στον παραλιακό αλλά αν υπήρχε δήμος με τουριστική συνείδηση και όχι σύγχυση, θα έπρεπε να προτείνει και να κατασκευάσει  ο ίδιος όχι ένα αλλά τρία ασανσέρ στο παραλιακό, άλλα 2 στην Κιτροπλατεία και ακόμα ένα στην λίμνη! (Ποια είναι άραγε η ανάπλαση του παραλιακού αν όχι η λειτουργικότητα και η πρακτικότητα; Πως θα λυθεί το κυκλοφοριακό, με τα κολονάκια).

Ασανσέρ που δεν θα εξυπηρετούσαν τον ξενοδόχο ή τον επιχειρηματία αλλά τον επισκέπτη και τον δημότη  μιας πόλης χτισμένης πάνω σε λόφους. Ασανσέρ που θα έλυναν πολλά προβλήματα κυκλοφοριακά στα Αράπικα, την Κιτροπλατεία και το τουριστικό κέντρο αφού θα έδιναν την δυνατότητα στους μόνιμους κάτοικους να αποφεύγουν την χρήση αυτοκινήτου για τα καθημερινά ψώνια τους. ΚΥΡΊΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΑΒΆΘΜΙΖΑΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ που δεν είναι απάνω στον κεντρικό δρόμο αφού θα διευκολύναν τους πελάτες τους να μεταβούν σε αυτά εύκολα με τις βαλίτσες τους! Ασανσέρ που θα διευκόλυναν το επισκέπτη οποιασδήποτε ηλικίας να περιηγηθεί ακόμα και περιμετρικά της  λίμνης! ! Ασανσέρ που θα ήταν δείγμα και στίγμα πολιτισμού για τον  τόπο, αφού θα φρόντιζαν  για τα άτομα ΑΜΕΑ να έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν μέσα στην πόλη άνετα! Αυτό είναι ο πολιτισμός και όχι το πνεύμα της σκάλας κ δήμαρχε! 

Σε αυτόν τον τόπο είναι να απορεί κάποιος πόσο εύκολα τον καταστρέφει κάποιος, όταν όχι μόνο δεν προγραμματίζει αλλά και απορρίπτει  πρακτικές λύσεις με ευτελή  επιχειρήματα, που όμως θα έλυναν σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας και του τουρισμού! Κρίμα!

Θωμάς Τζανόπουλος Τουριστικός πράκτορας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos