Ας γίνουμε κι εμείς απρόβλεπτοι, σαν τον Ερντογάν
Καστανιές, Έβρος, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Τι τελευταίες μέρες η χώρα δέχεται απίστευτες πιέσεις από χιλιάδες πρόσφυγες που ο απρόβλεπτος Ερντογάν χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για τα δικά του συμφέροντα. Κυριότερο σημείο πίεσης ο Έβρος, όπου η περιοχή βρίσκεται υπό πολιορκία με τις δυνάμεις αστυνομίας και στρατού να βρίσκονται σε διαρκή μάχη.

Εμείς από τη πλευρά μας τι κάνουμε; Η εξωτερική πολιτική της χώρας μετά τη μεταπολίτευση είναι μια διαρκής υποχώρηση έναντι πάντων, για να εμφανιζόμαστε πάντα ευχάριστοι σε συμμάχους και μη. Ίσως η μόνη κίνηση ποτέ, που έβαλε στη θέση της τη Τουρκία ήταν “το βυθίσατε το χώρα” που είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεννόηση με τη τότε κυβέρνηση.

Έκτοτε, για δεκαετίες βρίσκεται σε εξέλιξη ο ακήρυκτος πόλεμος του Αιγαίου με τις παραβιάσεις, ποτέ δεν διεκδικήσαμε τα θαλάσσια όρια παρ’ ότι νόμιμα είναι 12 μίλια, ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ανακηρύξει την ΑΟΖ και … και …. και ….

….. η Ελληνική Εξωτερική πολιτική ουσιαστικά εκφράζεται με διαρκείς υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα.

Όμως εδώ πλέον το πρόβλημα είναι έντονο, επικίνδυνο, αυξανόμενο και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ουσιαστικά ποιούν την νήσσαν μιας και εμείς έχουμε το ζόρι στην αυλή μας.

Η κυρία Μέρκελ δεν συζητά και ο Αυστριακός καγκελάριος “θα στείλει αστυνομικούς να βοηθήσουν , για να παραμείνει εδώ το πρόβλημα, μακριά από το κράτος του.

Μήπως είναι καιρός και μεις ως χώρα και ως κυβέρνηση να γίνουμε απρόβλεπτοι όπως ο Ερντογάν; Δηλ. κύριοι της Ευρώπης ή βάζετε άμεσα τον σουλτάνο στη θέση του, κυρίως όμως απαιτείτε να σταματήσει το κακό στη Συρία, ή εμείς καλοδεχόμαστε πλέον όλους τους πρόσφυγες, στήνουμε εσωτερικά ένα σύστημα που του προωθεί όπου αυτοί θέλουν, σε όποια χώρα της Ευρώπης !!!!!!

Τι θα γίνει τότε; θα μας κάνει νταντά η Ευρώπη; θα μας ξορίσει από την “Ευρωπαϊκή οικογένεια”;;;;

Τέτοιες κινήσεις βέβαια προϋποθέτουν σοβαρή και συνεπή, διαχρονική, εξωτερική πολιτική σε βάθος χρόνου, ισχυρή οικονομία, βιομηχανία, επιστημονικό υπόβαθρο…. τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν υφίστανται στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα …..

Ας κάνουμε έστω την ύστατη ώρα την πρώτη κίνηση !!!! τουλάχιστον ας συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Γιώργος Τουτουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos