θα το κατεβάσει μάλλον ο καιρός στο κεφάλι διερχόμενου ...
θα το κατεβάσει μάλλον ο καιρός στο κεφάλι διερχόμενου …

….. μάλλον ο καιρός, όταν θα φθείρει τα στηρίγματα που το συγκρατούν στο στύλο. Και τότε θα πέσει στα κεφάλια των ανθρώπων που περπατούν στο πεζοδρόμιο. Μέχρι τότε, καμία μέριμνα από κανέναν, εν προκειμένω από το καλλιτεχνικό σχήμα, αλλά ούτε και από τον δήμο Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας …….

Ακόμα και αφίσες του προεκλογικού αγώνα παραμένουν σε στύλους, παρά τη συμφωνία της διακομματικής για αφαίρεσης τους.

Έτσι, δεκάδες πανό, banner, ταμπλό, διάφορων εκδηλώσεων του καλοκαιριού, παραμένουν κρεμασμένα, παρά την ολοκλήρωση της παράστασης. Οι ιθύνοντες του θιάσου, του αντζέντη κλπ, ή και του συλλόγου και του σωματείου, εξαφανισμένοι αδιαφορούν αν πάρει ο αέρας μια τέτοια επιφάνεια και τη κοπανήσει στο κεφάλι κάποιου.

Υπάρχει, ή δεν υπάρχει κανονισμός καθαριότητας; Και εάν υπάρχει γιατί δεν εφαρμόζεται;

Μήπως θα έπρεπε, ο καθείς “καλλιτέχνης” που μας θυμάται μόνο το καλοκαίρι, διότι εν τω θέρος η κονόμα, να περνά πρώτα από τον δήμο, να ζητά άδεια αφισοκόλλησης καταβάλλοντας παράλληλα ένα ποσό της τάξης των 100 ευρώ π.χ., για να βγαίνει κάπως το κόστος αποκαθήλωσης στη συνέχεια από τη καθαριότητα του δήμου. Και όχι βέβαια όπου βρει. Και εάν κάποιος δεν περάσει από το δήμο, πρόστιμο βεβαιωμένο στη ΔΟΥ και άμεσο κατέβασμα των αφισών.

Μόνο τότε θα γλυτώσουμε τα κεφάλια μας από τα “καλλιτεχνικά” δημιουργήματα που παίρνει ο αέρας…..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos