Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.
Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Τη στιγμή που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου χαρίζονται πρόστιμα εκατομμυρίων σε μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες

εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει «χέρι» στα ταμειακά διαθέσιμα του πρώην ΟΣΚ.

Οδηγός τους σε αυτόν το σχεδιασμό, οι αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΑΕΔ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, για την εξυπηρέτηση του
δημόσιου χρέους και των υποχρεώσεων στους δανειστές.

Όλα αυτά, γίνονται τη στιγμή που οι κτιριακές υποδομές των σχολείων βρίσκονται σε τραγική κατάσταση με κακοσυντηρημένα και επικίνδυνα για την ασφάλεια μαθητών-εκπαιδευτικών σχολεία, ενώ ο προγραμματισμός για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πόσο επίκαιρο είναι το αίτημα της ΑΣΓΜΕ για Κεντρικό Σχεδιασμό με ευθύνη του κράτους, προκειμένου να έχει την άμεση ευθύνη για τη μελέτη, το σχεδιασμό και την ανέγερση νέων σχολείων, την επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων, παίρνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αξιοποιώντας τα ήδη χαρακτηρισμένα οικόπεδα και τον χαρακτηρισμό νέων, κόντρα και στη λογική που θέλει την περιουσία του πρώην ΟΣΚ να περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ (που ΘΑ το καταργούσαν …).

ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ…
να μην τολμήσουν ούτε να συζητήσουν αυτό το ενδεχόμενο, να μην τολμήσουν να αγγίξουν ούτε ευρώ από τα ταμεία του πρώην ΟΣΚ. Τα χρήματα αυτά ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας και επιβάλλεται να διατεθούν άμεσα για την κάλυψη των οξυμμένων κτιριακών αναγκών.
Η ΑΣΓΜΕ καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργατικά σωματεία και φορείς του κινήματος να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Να δυναμώσουν την πάλη τους για αποκλειστικά δημόσια σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, όχι στις ΣΔΙΤ και την ιδιωτικοποίηση των σχολικών κτιρίων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos