για την Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης ΝΟΔΕ Λασιθίου
Νέα Δημοκρατία

Παρακολουθώντας με ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία τα συμβαίνοντα στον Νομό Λασιθίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, προτιμήσαμε να κρατήσουμε στάση παρατηρητή όταν η πολύ σκόνη ήταν στον αέρα,

και με μια πιο ψυχρή ματιά και όχι «εν θερμώ» να τοποθετηθούμε τον κατάλληλο χρόνο.

Ένα θέμα κατά την γνώμη μας, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των συντοπιτών μας και ενεργοποίησε τους κοινωνικούς αυτοματισμούς των Λασιθιωτών. Η πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης για λειτουργία τμήματος τουριστικής εκπαίδευσης στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό.

Αρχικά καταθέτουμε την κυρίαρχη θέση μας ότι η Κρήτη είναι μία, από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία και όλοι οι Κρητικοί δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην κατανομή αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής. Οποιαδήποτε σκέψη ή πράξη προς διαφορετική κατεύθυνση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Σε ότι αφορά την ίδρυση του τμήματος τουρισμού επισημαίνουμε ότι:

  1. Η πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν είναι δεσμευτική για το Υπουργείο Παιδείας. Η Σύγκλητος ως ανεξάρτητο όργανο διοίκησης του Πανεπιστημίου είναι σεβαστή, αλλά σε καμία περίπτωση οι απόψεις και οι προτάσεις της δεν εμπεριέχουν το αλάθητο και δεν είναι εφαρμοστέες “εκ των προτέρων”. Η ανάγκη πάντως για την ίδρυση τριτοβάθμιας σχολής Τουριστικής εκπαίδευσης στην Κρήτη είναι στις μέρες μας πιο επιτακτική από ποτέ! Για το πώς και το πού, χρειάζεται ειλικρινής διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
  2. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργεί η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο. Κατά γενική ομολογία προσφέρει υψηλότατο επίπεδο σπουδών και στελεχώνει τις ξενοδοχειακές μονάδες όλης της Ελλάδας με ικανότατα και επαρκώς καταρτισμένα στελέχη. Η λειτουργία της Σχολής γίνεται με ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού. Μην ξεχνάμε επίσης ότι σε παλαιότερη προσπάθεια μεταφοράς της έδρας της Σχολής, ο βουλευτής και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντιστάθηκαν σθεναρά, με αποτέλεσμα η προσπάθεια να καταστεί άκαρπη.
  3. Λαμβάνοντας υπόψη τις δύο παραπάνω επισημάνσεις και προσθέτοντας τον παράγοντα της δημοσιονομικής στενότητας της χώρας, θεωρούμε ότι είναι πιο εύκολη και πιο ανέξοδη η αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας Σχολής από την ίδρυση νέου τμήματος από την αρχή.
  4. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι κυβερνητική απόφαση, του Υπουργείου Παιδείας η ίδρυση νέου τμήματος και του Υπουργείου Τουρισμού η αναβάθμιση της ΑΣΤΕΚ. Ας ενεργήσουν λοιπόν τόσο ο τοπικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτης όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, να αναβαθμιστεί η ΑΣΤΕΚ.

Η Νέα Δημοκρατία πάντα ήταν και θα είναι αρωγός στα  δίκαια αιτήματα του Λασιθίου. Όμως ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια σχεδόν από την ημέρα που υφάρπαξαν με ψέματα και υποσχέσεις την ψήφο του λαού, οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ δρουν με τον ίδιο τρόπο που δρούσαν και σαν αντιπολίτευση. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για το αύριο, χωρίς ντροπή.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήστε. Σταματήστε να είστε θεατές των γεγονότων. Μην προσπαθείτε να μεταφέρετε τις ευθύνες σας σε άλλους.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν μπορείτε ΦΥΓΕΤΕ!!!

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μας πάνε στην επόμενη μέρα. Με ευθύνη και σοβαρότητα. Με πράξεις και αποτελεσματικότητα.

Εσείς θα μείνετε στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos