μωρό με τον παιδίατρο
μωρό με τον παιδίατρο

Σε σχέση με την αναφορά στο θέμα της παιδιατρικής κάλυψης της περιοχής μας από τους ιδιώτες παιδιάτρους για τις μέρες που δεν εφημερεύει η Παιδιατρική Κλινική, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

1.Δηλώνουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στον αγώνα όλων των φορέων για την εξεύρεση λύσης στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας γνωρίζοντας πάνω από όλα ότι η Παιδιατρική Κλινική νοσηλεύει περιστατικά που δεν αντιμετωπίζονται σε ιδιωτικά ιατρεία.

2.Στις 10/12/14 συναντηθήκαμε όλοι οι ιδιώτες παιδίατροι της πόλης για θέματα που μας απασχολούν και συζητήσαμε και το πρόβλημα της συνεισφοράς μας στην εξυπηρέτηση κάποιων περιστατικών τις μέρες των γιορτών δεδομένης της αδυναμίας εφημερίας της Παιδιατρικής Kλινικής.

3. Η  πρωτοβουλία αυτή   ΟΛΩΝ   των ιδιωτών παιδιάτρων ενώ φάνηκε αρχικά ότι μπορούσε να υλοποιηθεί, στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι  προσκρούει σε νομικές κυρίως δυσκολίες όπως:

α. Ο ελευθεροεπαγγελματίας παιδίατρος ΔΕΝ καλύπτεται νομικά  για την άσκηση παιδιατρικής στο χώρο του Νοσοκομείου και ΔΕΝ μπορεί να ασκήσει νοσοκομειακή παιδιατρική στο χώρο του ιατρείου του.

β. Έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το περιστατικό που ανέλαβε, μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του. Επίσης υποχρεούται στην έκδοση αποδείξεων για κάθε παραστατικό που εκδίδει (συνταγή, παραπεμπτικό για παρακλινικές εξετάσεις, βεβαιώσεις κλπ).

Μετά από όλα αυτά και έχοντας πλήρη επίγνωση των πάσης φύσεως δυσχερειών που υπαγορεύουν οι σημερινές συγκυρίες, εμείς οι ιδιώτες παιδίατροι δηλώνουμε διαθέσιμοι να εξυπηρετήσουμε στα ιατρεία μας τα  περιστατικά  για τα οποία θα  κληθούμε από τους γονείς τις επίμαχες μέρες.

Σε καμία περίπτωση όμως η ευαισθητοποίησή μας αυτή δεν μπορεί να πάρει τη μορφή «εφημερίας» διότι και στερείται νομικού πλαισίου και πρακτικά εμπόδια αναφύονται.

Οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση στερείται ακρίβειας και διαστρεβλώνει προθέσεις.

Εκ μέρους όλων των ιδιωτών παιδιάτρων της πόλης

Αντωνία  Γεωργολιού-Οικονομάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos