Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων γύρω από το νερό
προσέχουμε για να έχουμε ……

“Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η καταστροφολογία… Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί κυρίως, η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών στα  ζητήματα που σχετίζονται με την πλέον ενδεδειγμένη χρήση του νερού, προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα λειψυδρίας στην περιοχή.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον σχολιασμό που ακολούθησε για την πολιτική και την στάση του δήμου αναφορικά με το θέμα διαχείρισης του νερού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, με τις ενέργειες που αναλήφθησαν τον προηγούμενο καιρό, την δεδομένη περίοδο, ο δήμος δύναται ν΄αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί, την υφιστάμενη κατάσταση .

Είναι σημαντικό, τόνισε,  ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων, ιδιαίτερα σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, αφού τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στο Δ.Σ για την μείωση του υδροφόρου ορίζοντα, προφανώς και υπάρχουν. Ωστόσο,  επειδή οι γεωτρήσεις, τα δύο τελευταία χρόνια, εξαιτίας του νερού του Αποσελέμη δεν “ταλαιπωρήθηκαν”, ισορρόπησε η στάθμη του νερού, άρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ΄ ότι αν συνέχιζαν να δουλεύουν και τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς την ενίσχυση του νερού από τον Αποσελέμη.

Επίσης αναφορικά με την πολιτκή που εφαρμόζουν οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τόνισε ότι θα πρέπει σ΄αυτή την δύσκολη περίοδο ν΄αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να μπορέσουμε να διανύσουμε αυτή την δύσκολη περίοδο με λιγότερα προβλήματα.

Εξ άλλου η ύδρευση διαχειρίζεται το 20% των διαθέσιμων. Το υπόλοιπο 80% είναι αρδευτικό νερό. Άρα θα πρέπει να υπάρξει και στον τομέα αυτό, έλεγχος και προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης (δίκτυα με σταγόνες κ.α).

Κρίσιμο στοιχείο στην παρούσα φάση,  είναι η συμπαράσταση των συμπολιτών, στο θέμα της σωστής διαχείρισης του νερού, δεδομένου ότι ο Άγιος Νικόλαος δεν αποτελεί ” νησίδα ” εξαίρεσης σ΄ όλη την Κρήτη αλλά και σ΄όλη την Ελλάδα, που περνάει περιόδους μεγάλης ξηρασίας.  Σ΄αυτό τον ταλαιπωρημένο υδροφόρο ορίζοντα,  επεσήμανε, υπάρχουν τρόποι που χωρίς να στερηθούμε την άνεση μας μπορούμε να προσφέρουμε στην καλύτερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos