Διαβάζοντας μια φωτογραφία …
Επιλέγω μια φωτογραφία. Τρεις καλοί μου φίλοι, ο Αλέξανδρος, ο Μίνος και ο Ανδρέας (από αριστερά προς τα δεξιά)

Απευθύνομαι σε γονείς, στην δύσκολη εποχή των μνημονίων και της κρίσης. Της κρίσης ΟΧΙ της οικονομικής, αλλά εκείνης των Αξιών.

Επιλέγω μια φωτογραφία. Τρεις καλοί μου φίλοι, ο Αλέξανδρος, ο Μίνος και ο Ανδρέας (από αριστερά προς τα δεξιά).

Τα δυο Α είναι μαθηματικοί στο Ηράκλειο, εξαιρετικοί συνάδελφοι,  υπηρέτες όχι μονάχα της επιστήμης των μαθηματικών αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Αδιάκοπα και ανιδιοτελώς δεκαετίες τώρα διδάσκουν και προπονούν παιδιά όπως τον Μ.

Βραβεύουν παιδιά, διορθώνουν γραπτά, επιτηρούν διαγωνισμούς, συμμετέχουν σε συνέδρια, ταξιδεύουν τον κόσμο όλο προσφέροντας απλόχερα στους μαθητές τους  μαθήματα όχι μονάχα γνώσης αλλά και κοινωνικής προσφοράς.

Το έργο τους σιωπηλό, μα τόσο ουσιαστικό. Στο υστέρημα του χρόνου τους και του μισθού τους. Η Ανιδιοτέλεια και η Δωρεά σε όλο της Μεγαλείο.

Ο Μ γιος του Αντώνη και της Μαρίας κατέκτησε πριν λίγες ημέρες την μαθηματική κορυφή της χώρας μας. Το χρυσό μετάλλιο με ένα άψογο γραπτό στην εξέταση του «Αρχιμήδη» στην Αθήνα.

Μαθητής του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, ένας έφηβος όπως όλοι οι συμμαθητές του, επιλέγει να διαγωνιστεί σε καιρούς δύσκολους.

Πάνω στο γραπτό του θαρρείς πως βλέπεις τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όλης της Ελλάδας άοκνα να προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτό τον τόπο.

Αύριο Παρασκευή 10 του Μάρτη, χιλιάδες μαθητές του δημοτικού θα διαγωνιστούν στον πανελλήνιο διαγωνισμό του «μικρού Ευκλείδη», της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Αύριο το πρωί εκατοντάδες παιδιά θα ακολουθήσουν αθόρυβα την πορεία του Μ.

Διαβάζοντας αυτή την φωτογραφία καλύτερα, θα ήθελα να μοιραστώ με όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους συναδέλφους,

την αγωνία να κερδίσουμε την αδράνεια,

την θέληση να ξεφύγουμε από την απραξία,

την διάθεση να παλέψουμε για ένα καλύτερο Αύριο.

Μιχάλης Περάκης

Πρόεδρος Ε.Μ.Ε. Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos