..... να σχηματίσουν με πλήρη βεβαιότητα την βούληση τους για την ψήφο τους, που θα κρίνει  το μέλλον των επόμενων γενεών.
….. να σχηματίσουν με πλήρη βεβαιότητα την βούληση τους για την ψήφο τους, που θα κρίνει το μέλλον των επόμενων γενεών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, που συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του, αφού έλαβε υπόψη του το άρθρο 90 του Κώδικα περι Δικηγόρων, σύμφωνα με το οποίο στους σκοπούς και τις αρμοδιότητες των  Δικηγορικών Συλλόγων

ανήκει η υπεράσπιση των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου σε μια δημοκρατική πολιτεία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του μέλους του Εμμανουήλ Ιωάν. Καλαϊτζάκη (Γραμματέα Δ.Σ. Λασιθίου), τα παρακάτω:

Ανακύπτουν τουλάχιστον επιφυλάξεις για την εκπλήρωση των βασικών διαδικαστικών εγγυήσεων που προβλέπει ο ν. 4023/2011 ως προς τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το άρθρο 44  παρ. 2 και 3 του Συντάγματος.

Η συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα προϋποθέτει την προηγούμενη σαφή και πλήρη ενημέρωσή τους, και την ασφαλή γνώση τους τόσο επί του αντικειμένου του δημοψηφίσματος όσο και των συνεπειών που θα έχει το «ναι» ή το «όχι».

Όπως είναι ευνόητο, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση του Ν. 4023/2011 (άρθρο 3 παρ. 2),  το ερώτημα ενός δημοψηφίσματος δεν μπορεί να είναι ούτε ασαφές ούτε υπαινικτικό.

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας έντονης, παράδοξης, διχαστικής πολεμικής. Μιας πολεμικής που δεν συνάδει με τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Εν όψει όλων των παραπάνω,  καλούμε τους πολίτες με νηφαλιότητα και συναίσθηση της ευθύνης τους να σχηματίσουν με πλήρη βεβαιότητα την βούληση τους για την ψήφο τους, που θα κρίνει  το μέλλον των επόμενων γενεών.

Νεάπολη 2 Ιουλίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos