Διυλίζοντας τον κώνωπα στην Ελλάς του 2000
το Minos Beach από αέρος, η γέφυρα, το μονοπάτι

Κακή, κάκιστη εντύπωση έχει προκαλέσει η “εφαρμογή της νομιμότητας” από τη πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, αυθαιρέτων, παρανομιών;;;κλ.π. κλ.π.;;;; Ειδικά όμως στη περίπτωση του Minos Beach………απορίας άξιον ….

Έτσι, κατεδαφίζεται (αφαιρέθηκε ήδη) η γέφυρα σήμα κατατεθέν για δεκαετίες του ξενοδοχείου, ένα περιμετρικό της παραλίας μονοπάτι, 3 bangalows και κάποιοι φοίνικες πρέπει να εκριζωθούν.

Είναι ν’ απορεί κανείς για τον τρόπο εφαρμογής του γράμματος του νόμου, που θυμίζει τη ρήση “διυλίζουμε τον κώνωπα, καταπίνουμε τη καμήλα (αμάσητη)”. Μια πρόχειρη ματιά τριγύρω θα αποκαλύψει πολλές καμήλες…..αλώβητες!!!!!

Αν ένα ξενοδοχείο σεβάστηκε τόσα χρόνια τον περιβάλλοντα χώρο, είναι το Minos Beach. Και ότι είχε δημιουργηθεί έχει να κάνει και με το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε παραχωρηθεί ο αιγιαλός, από τις ελάχιστες περιπτώσεις στην Ελλάδα. Αλλά και τη μακέτα του ξενοδοχείου είχε δει και εγκρίνει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως υπουργός τότε, όπως μας είχε πει ο Νίκος Κούνδουρος.

Αλλά και μόνο το γεγονός ότι από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ξεκίνησε ο τουρισμός στη Κρήτη, έπρεπε να δειχτεί ο προσήκων σεβασμός ……..

….αλλά τι ψάχνουμε τώρα στην Ελλάς του 2000;;;;;;;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos