Εγκαταλειμμένη Γρα Λυγιά
Το ύψος της γέφυρας αυτής είναι 120 εκατοστά, και έχουν μείνει ελεύθερα τώρα μόνο τα 30 εκατοστά

Ενημέρωση Εισαγγελικών Αρχών Λασιθίου.
Αξιότιμοι κύριοι.

Ο οικισμός της Γρα Λυγιάς, που ανήκει στον <άφαντο> για το χωριό μας Δήμο Ιεράπετρας, πολλά χρόνια τώρα αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά συμβάντα , ειδικά στις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις κάθε έτους .
Επειδή οι Άρχοντες δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή και τη περιουσία των κατοίκων,αλλά μόνο για το πως θα γαντζωθούν στις δερμάτινες καρέκλες, δημοσιοποιώ σήμερα μια φωτογραφία με την υπάρχουσα τώρα κατάσταση στη μοναδική έξοδο προς τη θάλασσα, του Ρέματος των Διαβατών, που εκβάλει μέσα στον οικισμό της Γρα Λυγιάς. Αυτή είναι η γέφυρα του ρέματος Διαβατών.

Το ύψος της γέφυρας αυτής είναι 120 εκατοστά,και έχουν μείνει ελεύθερα τώρα μόνο τα 30 εκατοστά. Από αυτά τα 30 εκατοστά,μένουν ελεύθερα για τα νερά όλου του ρέματος μόνο τα 10 !!!! εκατοστά, γιατί από κάτω και σε αυτό το ύψος υπάρχει ένας αγωγός 20 εκατοστών, που μικραίνει τη χωρητικότητα της γέφυρας.

Η άμμος που φαίνεται είναι σε όλη τη γέφυρα από κάτω.
Στούμπωμα όχι ψευτιές.
Και που να κατέβουν με τα νερά και τα ξύλα,τα βαρέλια , οι παλέτες, κ. α. ογκώδη αντικείμενα.

Πιστεύω ότι δεν θα κάνει κανένας τίποτα για να αποφράξουν αυτή τη γέφυρα, αλλά τη δημοσιοποιώ μήπως και τη δουν οι Εισαγγελικές Αρχές και επέμβουν, τώρα η’ μετά από τυχόν πλημμυρικό φαινόμενο .

( και μην πει κανείς ότι ο Δήμος δεν είναι ενήμερος, γιατί πριν 15 μέρες ο κ. Δήμαρχος ήταν εδώ , στη παραλία αυτή, και φωτογραφήθηκε μπροστά στα νέα φωτιστικά )

Με εκτίμηση
Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου
11-11-2018

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos